21/04/2021

Marele Premiu al Festivalului – Concurs Gelu Stan ajunge în Năsăud

Larisa Bozbici, care a reprezentat zona Năsăudului, este câștigătoarea Marelui Premiu al Festivulului – Concurs Gelu Stan. Tânăra interpretă de folclor a fost aleasă în unanimitate de juriul concursului pentru a i se decerna trofeul râvnit de cei  17 concurenți din finala competiției muzicale.

Ingrid Boengiu, din Gorj, a obținut premiul I. Ioana Delia Magherușan, reprezentând zona Someșului, și-a adjudecat premiul al II-lea, iar Bianca Botișan, din Maramureșul Istoric, a câștigat premiul al III-lea.

Cele 3 mențiuni au ajuns la Diana Topan, din Maramureșul Istoric, la Damian Spinei, din Basarabia, respectiv la Dorin Adrian Rus, din Valea Țibleșului.

Premiul Tinereții i-a fost decernat de familia maestrului Gelu Stan Robertei Buzurin, din Romanați, Olt, în timp ce Premiul Radio Timișoara a ajuns la Vlad Văcaru, reprezentant al Banatului.

Cu un număr limitat de spectatori, situație determinată de măsurile de prevenție sanitară impuse de autorități, însă cu toate locurile disponibile ocupate de un  public entuziast, a doua ediție a Festivalului – Concurs Gelu Stan a fost  o bucurie pentru sufletele iubitorilor de folclor. Prezenți în Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul din Timișoara, spectatorii i-au susținut în permanență pe concurenți. La finalul festivalului, scena a aparținut recitalurilor susținute de cunoscuți soliști vocali din țară: Petrică Mâțu Stoian, Mihaela Petrovici, Antonela Ferche Buțiu, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu, dar și Silvia Timiș, câștigătoarea ediției anterioare a Festivalului.

”Este un omagiu pe care, din tot sufletul, îl aducem maestrului Gelu Stan, omul, profesionistul, dascălul de la care cu toții am învățat atât de mult. Este de asemenea o mândrie că putem duce mai departe moștenirea folclorică tradițională lăsată nouă de Gelu Stan, după decenii întregi de muncă și cercetare muzicologică”, a declarat Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură și Artă al Consiliului Județean Timiș, organizator al evenimentului.

Concurenții și interpreții invitați la festival au fost acompaniați pe scenă de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijată de Sebastian Roșca.

Evenimentul artistic a fost susținut financiar de Consiliul Județean Timiș, și a fost transmis în direct atât de Asociația Culturală ProDatina, cât și de Radio Timișoara.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share