24/10/2020

Maria Sharapova: ” Simona Halep este numarul doi in lume cu un motiv”

simona-halep-maria-sharapova-2

Maine se da startul primului turneu de tenis al anului 2016 pentru Simona Halep. Romanca se afla in continuare pe locul 2 in ierarhia WTA, in spatele Serenei Williams, si peste Muguruza si Sharapova.

Simona Halep va participa la turneul de la Brisbane duminica 3 ianuarie, acolo unde se va duela cu cele doua jucatoare care o urmeaza in clasament, Muguruza si Sharapova, dar si cu Kerber, Bacsinszky, Navarro, Bencic, Vinci sau Sara Errani.

Sharapova prezentă și ea la Brisbane, pentru primul turneu al anului 2016, în Australia, situata pe locul 4 WTA le-a răspuns jurnaliștilor, care au întrebat-o cum vede un eventual duel în semifinale cu Simona Halep, la modul în care a fost tras la sorți tabloul:

Cred că este un drum lung până acolo și deocamdată eu nu vreau să mă gândesc la un posibil meci direct cu Simona Halep. Nici nu a început turneul măcar. Dacă vom ajunge acolo, putem vorbi, dar, până atunci, am chiar un meci greu la debut, cu Makarova. Cu Simona Halep mereu am câștigat ultimele dueluri, am jucat multe meciuri împreună și au fost echilibrate. E numărul doi în lume cu un motiv” ( Maria Sharapova)

Simona Halep nu a reusit sa o invinga niciodata pe Sharapova, in cele 6 intalniri directe dintre cele doua jucatoare. Primul meci a avut loc in 2012, la Indian Wells, acolo unde rusoaica s-a impus in 2 seturi, la fel ca la Beijing, in acelasi an, si la Turneul Campioanelor, in finalul anului trecut.

simona-halep

Intr-o analiza facuta de jurnalistii de la tennis.com despre evolutia Simonei Halep in 2016 a reiesit ca:

” Puține jucătoare sunt atât de talentate și de dinamice ca Simona Halep, dar aceste calități o fac să ceară încă și mai mult de la ea însăși. Perfecționistă întotdeauna, Halep devine repede negativă în momentul în care eșuează în a-și îndeplini propriile așteptări. În WTA, titlurile de Mare Șlem ajung invariabil la jucătoare puternice, care reușesc să ia totul în propriile mâini. Nu contează cât de talentată e Halep, mereu va fi o luptă dificilă în tenisul feminin”.

Concluzia analizei celor de la tennis.com este următoarea: ”Halep este numărul 2 mondial și încă nu a ajuns la apogeul carierei, dar trebuie să fie mai proactivă pe durata punctelor – și mai rezistentă între ele – pentru a putea face pasul următor”.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share