Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Masacru în capitala Turciei. 95 de morţi și 246 de răniți după un dublu atentat cu bombă

turcia2

Două explozii puternice au avut loc, sâmbătă dimineaţă, în Turcia, în gara centrală din Ankara, unde sute de oameni s-au adunat să ia parte la un marş pentru pace.  Cel mai recent bilanț venit de la sursele oficiale din Turcia vorbesc de 95 de morți și 246 de răniți, potrivit CNN.

Un marș de pace s-a terminat într-o baie de sânge. Exploziile au avut loc lângă Gara Centrală din Ankara, la punctele de acces, în momentul în care sute de persoane se strângeau pentru a participa la un marş paşnic. Manifestaţia era organizată de mai multe formaţiuni sindicale şi organizaţii non-guvernamentale, în vederea susținerii păcii și condamnării organizaţiilor teroriste kurde.turcia3
Premierul turc Ahmet Davutoglu a anunţat că dublul atentat de la Ankara a fost comis, foarte probabil, de doi atentatori sinucigași. “Există probe concludente care demonstrează că acest atac a fost comis de doi kamikaze”, a subliniat premierul turc, în fața presei.

“E un conflict între kurzi şi autorităţile de la Ankara. Un astfel de act tensionează şi mai mult situaţia politică, deoarece in Turcia vor avea loc alegeri.
Dacă este un act terorist împotriva Turciei, UE ar trebui să se gândească mai mult la Turcia, decât la câteva mii de migranţi.“, a spus Cristian Diaconescu-fost ministru de Externe, in direct la Realitatea TV.

turcia1

turcia

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie acest articol Oficial Media
Share