MASCA NU ESTE OBLIGATORIE ÎN SPAȚII DESCHISE

Cu toate că o instanță a decis că purtarea măștii nu este obligatorie în aer liber, polițiștii și jandarmii timișeni nu vor să înțeleagă acest lucru și continua să-și facă de cap după bunul lor plac împărțind amenzi în stânga și în dreapta.

În acest weekend ce tocmai s-a sfârșit peste 400 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au făcut verificări în spații comerciale, pe străzi sau în mijloacele de transport. Așa că după bunul lor plac, dar și pentru a-și face planul de amenzi în numai două zile, au fost aplicate 423 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 112.302 de lei. Sancțiunile au fost aplicate atât pentru nepurtarea măștii, cât și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Decizia Curții de Apel București:

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share