31/07/2021

Medicii britanici au vindecat Covid 19 cu medicamente pentru astm

Inhalatoarele recomandate în cazul persoanelor care suferă de astm pot accelera vindecarea după infecția cu Covid-19, au fost informați parlamentarii britanici. Doctorii care au prescris pacienților Covid tratament tip suspensie de inhalat au raportat faptul că în anumite cazuri bolnavii și-au revenit mai repede cu până la 3 zile, potrivit Daily Mail.

Sir Graham Brady, implicat în grupul de lucru Covid al conservatorilor, a sugerat că Guvernul ar trebui să recomande mai apăsat acest tip de tratament.

„Dacă timpul petrecut în spital este, în medie, de 8 zile, și îl poți reduce cu 3 zile folosind inhalatoare, de ce naibii nu am făcut-o până acum?”, a spus acesta

Ministrul sănătății, Jo Churchill, a recomandat medicilor să prescrie, în funcție de pacient, medicamentul „budesonide” care se inhalează pentru a tratat astmul și bolile pulmonare cronice.

„Budesonide” ar putea deveni astfel primul tratament oficial Covid pe care pacienții îl pot utiliza acasă în Marea Britanie. Printre marile avantaje se numără și faptul că tratamentul este ieftin și nu are efecte adverse severe.

 n.r. Budesonidul este un glucocorticoid administrat pe cale inhalatorie, cu actiune antiinflamatorie puternica, neavand la doze terapeutice efecte secundare sistemice, caracteristice glucocorticoizilor. Budesonid mite/forte este indicat in profilaxia crizelor de astm bronsic, in special la pacientii care sufera de crize de astm bronsic in ciuda utilizarii bronhodilatatorilor, care folosesc medicamente antiastmatice in tratament cronic, in special daca dozele de bronhodilatatoare trebuie crescute, care folosc glucocorticoizi sistemici si intentioneaza sa reduca doza sau sa intrerupa terapia cu glucocorticoizi orali.) – sfatulmedicului.ro, citește continuarea pe subiect aici:

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share