Medicii militari vor primi onorul azi, la Deva

Medicii militari care au preluat conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva, într-un moment deosebit de dificil cauzat de creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus din această unitate medicală, sunt recompensați, la finalul scurtului,  dar eficientului lor mandat de management, de către Consiliul Județean Hunedoara.

În acest scop, în ședința Consiliului Județean Hunedoara de miercuri, 6 mai 2020, la propunerea conducerii instituției, plenul a aprobat acordarea unor „Dimplome de Excelență” pentru echipa de specialiști care a asigurat managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Deva în ultima lună. Este vorba despre locotenent-colonel medic Vlase Constantin Marinel – manager, maior medic Țambrea Bogdan Ion – director medical, locotenent-colonel Ciopei Ioan-Cătălin – director administrativ și locotenent-colonel Vartolomei-Malenovschi Mihaiel-Sorin – ofițer de stat major. „Măsura numirii echipei militare de specialiști și-a dovedit eficiența, reușind ca în perioada parcursă de la data de 8 aprilie 2020, spitalul să fie manageriat exemplar, atingându-se obiectivele impuse de Starea de Urgență decretată pe teritoriul României. La momentul actual, numărul pacienţilor externaţi, adică vindecaţi, depăşeşte numărul pacineţilor internaţi. Din punct de vedere profesional, acesta este un semnal pozitiv care presupune faptul că această instituție medicală este funcţională, ghidându-se după proceduri şi circuite bine stabilite şi reglementate”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora. În motivarea propunerii se menționează că, pe parcursul exercitării managementului militar la SJU Deva, s-a dat dovadă de acuratețe, precizie și performanță privind actul medical manageriat cu o înaltă competență profesională și științifică, ajungându-se în scurt timp la normalizarea și crearea unor circuite funcţionale pentru a face o separare fizică a spaţiilor de cazare pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 şi a asigura, în acelaşi timp, spaţii administrative de lucru pentru personalul medico-sanitar.

Titlul de ”Cetățean de onoare al Județului Hunedoara” și ”Diploma de Excelență” reprezintă cele mai înalte distincții conferite de Consiliul Județean Hunedoara unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care își desfășoară activitatea.

În fața statuii lui Traian,  astăzi, instituții din cadrul MAI vor onora mandatul echipei militare medicale  de la Spitalul Deva cu un salut militar.

De asemenea,  semnalele sonore și luminoase ale autospecialelor de intervenție vor marca momentul.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share