05/03/2021

Membrii guvernului în vizită la centrul de recuperare al militarilor

România va intra, în viitorul apropiat, în rândul țărilor care dispun de un centru medical destinat special recuperării militarilor care se întorc din misiuni în teatrele de operații internaționale. Majoritatea țărilor membe NATO dispun deja de astfel de centre în care militarii răniți în misiuni sau cei care au suferit traume psihice beneficiază de îngrijiri speciale de recuperare. Nu în ultimul rând și militarii care s-au întors teferi din misiunile internaționale vor putea beneficia de serviciile centrului, aisitența psihologică fiind foarte importantă în cazul lor, astfel încât experiențele trăite în teatrele de operații să nu le provoace traume.

Inițiativa inființării centrului, care va fi unic în zona de sud-est a Europei, aparține Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România, care a obținut de la Consiliul Local al municipiului Târgoviște dreptul de folosință gratuită pe o perioadă de 49 de ani a locației în care a funcționat fostul liceu militar de la Mănăstirea Dealu, instituție în care a fost instruit în tinerețe și Regele Mihai. După primirea în folosință a terenului și a imobilelor aferente, asociația are la dispoziție cinci ani pentru a realiza investiția.

Vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, au fost astăzi  marţi, la Mănăstirea Dealu, unde se va construi centrul de recuperare a militarilor.

„Prezenţa noastră aici şi angajamentul nostru în faţa asociaţiei este acela că pornind de la ceea ce dumnealor au demonstrat de-a lungul acestor ani prin forţe proprii, prin spirit de solidaritate, prin voinţă şi prin voluntariat,  să reuşim ca la nivel guvernamental, instituţional să acordăm sprijinul necesar, astfel încât, ceea ce vom realiza acum să poată să dăinuiască în timp şi România să se mândrească cu o astfel de facilitate, onorându-şi astfel militarii care sunt dispuşi, indiferent de situaţie, să îşi sacrifice viaţa pentru ţară. Această facilitate când va fi realizată nu va fi destinată doar militarilor, ci pentru toţi membrii sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, este destinată societăţii civile într-un anumit procent”, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share