25/07/2021

Mergi cu bicicleta? Recomandarile politistilor pentru siguranta in trafic

  Pentru deplasări sigure, polițiștii le recomandă bicicliștilor: Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație! 

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulaţie și să fiți echipați corespunzător.

Când circulați pe bicicletă, nu traversați carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic şi acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigurați-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveți prioritate de trecere, fiți siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Este interzis să circulați cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.

Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Purtați cască de protecţie.Vă poate salva viața!

Nu transportați pe bicicletă bagaje de dimensiuni mari și nu vă agățați de vehiculele aflate în mers!

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Vă dorim deplasări lipsite de evenimente negative!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share