27/09/2021

MESAJUL INSPECTORULUI GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE CU OCAZIA ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE

despescu
Dragi colegi,

Acum 194 de ani, domnitorul Ţării Româneşti, Grigore Dimitrie Ghica, înmâna agăi Mihăiţă Filipescu, primul drapel al Agiei, devenită mai târziu Poliţie, o instituţie care a trecut prin şiruri de transformări şi a urcat trepte de evoluţie, astfel ca,acum,sărăspundem profesionist şi calificat, aşteptărilor şi exigenţelor unui serviciu public pus exclusiv în slujba cetăţenilor.

Așa am ajuns, astăzi,să reuşim să facem faţă unor provocări tot mai complexe, aflându-ne în prima linie a luptei împotriva criminalităţii şi să contribuim la consolidarea principiilor statului de drept.

Ne revin nouă, poliţiştilor, sarcini deosebit de importante în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în oferirea siguranţei oamenilor, a protejării bunurilor şi proprietăţilor acestora, precum şi în conservarea valorilor din patrimoniul naţional.

Acestea sunt priorităţile noastre numărul UNU.

La ceas aniversar, doresc să mulțumesc, în mod special, fiecărui polițist, pentru profesionalismul și devotamentul cu care își îndeplinește misiunile, și îndeosebi familiilor acestora, pentru răbdarea și înțelegerea pe care o oferă zilnic.

De asemenea, mulțumesc tuturor partenerilor noștri, din sistemul de ordine publică și siguranță națională, pentru colaborarea foarte bună și sprijinul constant acordat pentru a fi la înălțimea cerințelor și misiunilor în serviciul comunității.
În numele meu personal, precum și al echipei manageriale a Inspectoratului General al Poliţiei Române, vă urez succes în activitatea viitoare, iar competenţa şi puterea de muncă să se alăture onoarei şi demnităţii puse în slujba cetăţenilor.

LA MULŢI ANI, POLIȚIA ROMÂNĂ! LA MULŢI ANI, POLIŢIŞTILOR ROMÂNI, ORIUNDE S-AR AFLA!

INSPECTOR GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
Chestor de poliţie

BOGDAN DESPESCU

Distribuie acest articol Oficial Media
Share