20/09/2021

Meteo 12 și 13 februarie 2020 – Ninsori locale la munte

Miercuri, 12 februarie 2020:

Începutul acestei zile ne va întâmpina cu un cer noros. Norii se vor risipi în timpul zilei și vom avea un cer senin. Seara, iarăși se vor aduna și va fi înnorat. Cel mai cald va fi în regiunile sudice, iar minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 0 grade Celsius. Izolat vor fi semnalate și fenomene precum ceața.

Vor fi ninsori locale la munte, în nord-vest și în centru. În restul teritoriului, vor fi ploi pe suprafețe mici.

Vântul va avea intensificări îndeosebi în centru, în est și în sud-est, iar maximele termice vor fi cuprinse între 2°C în depresiuni și 12°C în sudul țării.

În București, vor fi înnorări trecătoare, vânt alert și maxime de 10°C…12°C.

Astăzi, pe data de 12 februarie, bătrânii obișnuiau să prezică vremea iernii, din această zi zicând: dacă este o zi uscată dar călduroasă, atunci ne putem aștepta la o iarnă calmă, în lunile următoare nu vom avea ger. Dacă în schimb este o zi ploioasă, iarna va fi una lungă și geroasă, zăpada se va topi foarte târziu

Pe 13 februarie, cerul va fi variabil și va prezenta înnorări temporare, pe arii restrânse, cu precipitații slabe. Pe parcursul zilei vor exista și precipitații sub formă de ninsoare, iar la munte vor pica precipitații mixte, la fel ca-n nordul țării, dar și în centru. Noaptea precipitațiile vor pica sub formă de ploaie în vest și nord-est, iar izolat se va depune și un strat de polei. Vântul va sufla slab și moderat, având intensificări în zonele montane.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share