04/03/2021

Meteorologii avertizează: vremea se răcește de azi până luni

Meteorologii anunță că începând de astă seară de la ora 18,00 și până luni la ora 10,00, se va produce o răcire accentuată a vremii, cu vânt, ploi, lapoviță și ninsoare, în cea mai mare parte a țării. În Transilvania, minimele vor coborî sub limita înghețului.

Vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50-70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10-15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita înghețului.

Vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce brumă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share