19/01/2021

Mina Paroșeni raiul hoților de fier vechi

 Mina Paroșeni aflată într-un progam de închidere a devenit raiul hoților de fier vechi.

Agenții de pază duc adevărate ” lupte” cu hoții de fier vechi și numai câinii îi mai ajută. Dar, de-a lungul anilor , au fost chiar și paznici bătuți, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În data de 21.07.2020, în jurul orei 17:30, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Vulcan au identificat în apropierea minei Paroșeni, în cadrul unei acţiuni,  4 tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani, din municipiul Vulcan. Tinerii  se aflau într-o autoutilitară în care se aflau 3.000  de kg. de fier vechi sustras din incinta unității miniere. Cu ocazia verificărilor efectuate în zonă, poliţiştii au mai identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 52 de ani,  care se aflau într-o altă autoutilitară, în care se aflau 2000 de kg. de fier vechi sustras din incinta aceleiași unității miniere.    Faţă de cei în cauză, poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Furtul de fier vechi de la mina Paroșeni este ceva frcvent, nici nu a trecut o lună de la ultima captură pe care a făcut-o Poliția.

Sunt totuși voci care acuză, că de la mina Paroșeni s-au sustrat rabe întregi de fier vechi, fără a fi înregistrate, parandărântul fiind împărțit între unii șefi.

Mina Paroşeni se află în procedură de închidere din decembrie 2017, când a fost scoasă din subteran ultima tonă de cărbune. La 1 ianuarie 2020 s-au încheiat toate activităţile din subteran, iar la suprafaţă au început lucrările de demolare a construcţiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere, toate aceste operaţiuni fiind prevăzute să se încheie până la sfârşitul anului în curs.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share