14/05/2021

Ministrul Ioan-Dragoș Tudorache- prima videoconferință cu prefecții pentru pregătirea alegerilor

img_4429

Ministrul Ioan-Dragoș Tudorache, la prima videoconferință cu prefecții pentru pregătirea alegerilor: Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi mențin încrederea dacă veți avea vreo implicare politică 

Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a condus astăzi prima întrunire a Comisiei Tehnice Centrale de organizare a alegerilor, ședința având loc în sistem videoconferință cu prefecții. 

Fiind prima întâlnire cu prefecții, ministrul afacerilor interne a subliniat importanța menținerii echidistanței politice, cu atât mai mult în această perioadă electorală: “Nu am nici un motiv să mă îndoiesc de experiența și capacitatea dumneavoastră de a gestiona acest proces electoral. Cu toții aveți sprijinul meu și al conducerii MAI, însă nu veți avea nicio înțelegere din partea mea în ceea ce privește lipsa de echidistanță. Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi mențin încrederea dacă veți avea vreo implicare politică. Cei care intenționați să vă asumați o poziție politică vă rog să ne spuneți asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în județ”, a transmis prefecților, ministrul afacerilor interne. 

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice Centrale, care marchează începutul pregătirilor pentru organizarea alegerilor din 11 decembrie 2016, s-a trecut în revistă stadiul măsurilor organizatorice dispuse până în prezent. 

Ministrul afacerilor interne le-a solicitat prefecților urgentarea întocmirii caietelor de sarcini în vederea demarării procedurilor privind achiziționarea serviciilor de tipărire a buletinelor de vot, astfel încât această operațiune să se desfășoare fără întârzieri. Caietele de sarcini trebuie să conțină specificații tehnice clare referitoare la condițiile de calitate care trebuie respectate de operatorii economici care vor asigura tipărirea buletinelor de vot. 

În cadrul ședinței s-a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, care pune la dispoziție hârtia pentru tipărirea buletinelor, să se asigure că aceasta este de calitate și că nu sunt diferențe între loturile care vor fi trimise în teritoriu. 

Ministrul Ioan-Dragoș Tudorache a subliniat importanța rolului Ministerului Afacerilor Externe în evaluarea necesarului de secții de votare din străinătate, având în vedere că în funcție de această analiză se stabilesc o serie de aspecte logistice și administrative, inclusiv cantitățile de materiale necesare votării. 

La nivel central, Ministerul Afacerilor Interne a instituit măsurile pentru asigurarea protecție și ordinii publice la sediul Biroului Electoral Central și a pus la dispoziție mijloacele logistice necesare bunei desfășurări a activității acestuia.

La finalul întâlnirii, ministrul afacerilor interne le-a solicitat tuturor celor implicați în organizarea alegerilor să respecte cu rigurozitate acțiunile și termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de guvern referitoare la organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

La prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor au fost prezenți membri din conducerea Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor: Serviciul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Sănătății, Institutul Național de Statistică, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune și ai societăților de distribuție și furnizare a energiei electrice.

Comunicat de presă MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Distribuie acest articol Oficial Media
Share