Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timişoara

Prezent la Timişoara, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avut o scurtă întâlnire cu presa, iar când a fost întrebat de aceasta despre deschiderea celor 15 kilometri de autostradă, din lotul 2,  tronsonul Lugoj – Deva, nu a reuşit să dea un termen.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat împreună cu şeful CNAIR, Ştefan Ioniţă, şi a spus că informaţiile pe care le-a primit  au fost eronate şi acesta este motivul pentru care a anunţat că face inaugurarea în 10 februarie.

„Referitor la deschiderea traficului pe sectoarele A, B şi C de pe lotul 2 Lugoj – Deva, am fost într-o vizită de inspecţie, am venit cu o comisie şi am vrut să mă asigur cu ochii mei care este stadiul lucrărilor pe acest tronson de autostradă. Din păcate am constatat că aceşti membri care au participat la proiect m-au dezinformat total. Vor suporta consecinţele. Este un lucru de neacceptat. Ori ne responsabilizăm şi venim cu soluţii clare, ori, cine nu îşi doreşte acest lucru, să plece. Sunt montaţi senzori în asfalt pentru a vedea dacă există mişcări ale terasamentului. Am reuşit să mărim perioada de garanţie de la 4 la 8 ani, fiind vorba despre un antreprenor care a mai avut probleme pe alte şantiere de autostradă. Vom solicita un punct de vedere de la un expert şi în perioada imediat următoare se va întruni comisia de recepţie, pentru că, din analizele de la faţa locului, lucrările care mai sunt de executat pot fi făcute şi sub grafic.”, a spus Răzvan Cuc.

Ministrul a mai spus că munca în minister se face pe teren, unde se vede stadiul lucrărilor, şi unde se va deplasa personal.

De asemenea va avea în vedere şi centura de sud a oraşului, precum şi legătura cu autostrada.

Stejărel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share