Misiuni de recunoaștere și informare la 121 stâne de oi din județul Timiș

O categorie de persoane mai expuse frigului și pericolului de incendiu în acestă perioadă sunt ciobanii de la stânele de oi.

Ținând cont de temperaturile extreme din această perioadă și de precizările domnului prefect din cadrul ședinței C.J.S.U. – comandamentul de iarnă din data de 09.01.2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a efectuat acțiuni de verificare, recunoaștere și informare preventivă la stânele de oi din județ.

În cadrul acțiunilor s-a urmărit dacă sistemele de încălzire a spațiilor/ adăposturilor sunt exploatate în condiții care nu crează risc de incendiu și în același timp li s-au adus aminte măsurile necesare pentru a evita riscul de hipotermie.

S-au executat misiuni de recunoaștere la 121 stâne de oi.

Pentru a evita hipotermia, cel mai bine este să stați în spații închise pe timp de ger. În caz contrar, vă sfătuim să vă echipați corespunzător:

  • Acoperiți-vă extremitățile, adică urechile, nasul, degetele de la mâini, dar și picioarele, deoarece acestea sunt locurile prin care se pierde căldura și riscați să suferiți degerături;
  • evitați băuturile alcoolice! In ciuda efectului aparent de încalzire, ele produc vasodilatație și accentuează pierderea de căldura și răcirea organismului;
  • hidratați-vă și consumați fructe și legume;
  • informati-va in legatura evolutia vremii.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share