21/01/2021

Misiunile Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara

Aproape 400 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 80.000 de lei şi peste 40 de infracţiuni flagrante, constatate de către jandarmii din cadrul Grupării Mobile din Timişoara, în luna iulie a.c.

 

Astfel, în ultima lună, jandarmii timişoreni au fost angrenaţi în executarea a peste 500 de misiuni de asigurare a ordinii publice la diferite evenimente din zona de responsabilitate.

În aceeaşi perioadă, jandarmii grupării mobile timişorene, au desfăşurat misiuni în sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi din întreaga zonă de responsabilitate teritorială, respectiv în judeţele Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara, unde au executat misiuni de asigurare a ordinii publice la diferite manifestări religioase, culturale şi sportive, dar şi la desfăşurarea unor acţiuni punctuale pe linia combaterii comerţului ilicit cu produse accizabile şi de contrabandă.

Dintre misiunile executate de către jandarmi în municipiul Timişoara şi judeţul Timiş, se pot menţiona: protecţia transporturilor speciale care tranzitează judeţul nostru, punerea în aplicare a 22 mandate de aducere, patrulare în zona instituţiilor de învăţământ, mai multe acţiuni de prevenire în cooperare cu Direcţia Silvică Timişoara, AJVPS Timiş, Agenţia Naţional Antidrog Timiş şi ANPA Timiş. Tot în acest sens, jandarmii Grupării Mobile din Timişoara au desfăşurat un număr de 22 acţiuni în cooperare cu DNA Timişoara, cu IPJ Timiş şi alte instituţii.

În fiecare week-end, importante efective de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au participat la asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în sprijinul jandarmilor hunedoreni la Mănăstirea Prislop, unde participă de fiecare dată, un număr foarte mare de credincioşi.

Odată cu începerea Ligii 1 la fotbal, jandarmii timişoreni au asigurat ordinea publică în zona stadionului Dan Păltinişanu, la cele două meciuri disputate acasă de către ACS Poli Timişoara. Pe această cale, ţinem să apreciem manifestările spectatorilor care au participat la ambele meciuri, în luna iulie, nefiind înregistrat nici un incident.

 

De asemnea la sediul Grupării de Jandarmi Mobile din Timişoara a avut loc marţi, 4 august a.c., festivitatea prilejuită de avansarea la termen, în gradul următor, a unui număr de cinci jandarmi timişoreni.

            În conformitate cu Ordinele Inspectorului General al Jandarmeriei Române şi cel al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, jandarmii în activitate din cadrul unităţii noastre care au îndeplinit stagiul minim în grad sau îl vor împlini până la sfârşitul anului şi îndeplinesc toate condiţiile legale, au fost înaintaţi în gradul următor.

Astfel, au fost înaintaţi în grad, la termen, un ofiţer de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent şi patru subofiţeri de la gradul de plutonier la cel de plutonier major.

Activitatea solemnă de înmânare a noilor grade s-a realizat în cadrul unui ceremonial militar şi reprezintă un prilej de recunoaştere a meritelor celor care, pe parcursul anilor, şi-au îndeplinit cu succes atribuţiile prevăzute de funcţiile pe care sunt încadraţi. Totodată, această avansare aduce şi o creştere a responsabilităţii precum şi un nivel mai ridicat al standardelor pentru îndeplinirea misiunilor.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share