“Mită florală” într-un nou an şcolar

Anului şcolar 2016-2017 i s-a dat astăzi startul. Şi Şcolile din judeţul Timiş au pornit cu dreptul în noul an de învăţământ, unele în fază terminală, altele cu zugrăveli de mântuială, iar unele (destul de puţine) arătând destul de european.

Curţile şcolilor s-au umplut de flori, arătând ca o grădină botanică, fiindcă aşa e obiceiul, nu dai plicul, dai buchetul, şi nici o profesoară, învăţătoare sau educatoare nu s-au simţit cu musca pe căciulă că primesc o floare, acum florile, ca la examene e plicul şi de onomastice sau alte sărbători parfumul la doamne şi wisiky la domni. Profesori binenţeles.

Primarul Timişoarei Nicolae Robu alături de alte personalităşi politice şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean au deschis noul an şcolar la mai multe şcoli din Timişoara.

Învăţătoarea Monica Ban de la Şcoala Generală Nr. 12  oferit elevilor săi de clasa a II-a A un început dulce de şcoală,pe lângă alte surprize dar ea lăsat pe copii să îşi spună pe un bileţel pe lîngă ce vor învăţa la şcoală, ce şi-ar mai dori să înveţe. Unii au zis despre căţei, alţii despre avioane, stele pentru.că reprezintă un mister, despre ţări,despre modă,bucătărie, prăjitură, zăpadă, istorie, chimie. Doamna le-a promis că va ţine cont de ce vor să mai cunoască.

De asemenea reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Timiş, le-au urat copiilor un “Bun Venit” în noul an şcolar 2016-2017, spunându-le că şcoala e un loc frumos, ea reprezintă o perioadă importantă din viaţa, la care chiar şi profesorii se gândesc uneori cu nostalgie. Şcoala nu este altceva decât o lecţie de iubire.

La unele şcoli din cartiere difuzoarele au urlat timp de 2-3 ore la maxim, tulburând liniştea publică, probabil că profesoarele au încercat “tunerul vocii” să vadă câţi decibeli are.

Toată vara s-a urlat cu uniformele, celularele, dar se pare că a fost doar un zvon, deoarece copii erau tare fistichii îmbrăcaţi, pe ici pe colo câte o uniform se mai zărea. Şi copii să fie serioşi şi să aibă cuvânt dacă profesorii nu au. :i totul nu e decât un mit.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share