31/03/2020

Moara de lemn din Sasca Montană va fi renovată și introdusă în circuitul turistic

Asociația Acasă în Banat, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Sasca Montană, organizează în data de 29 februarie 2020 o acțiune de renovare a morii de lemn din Sasca Montană boss 버그 판 다운로드.

Situată aproape de școala din localitate, Moara de lemn din Sasca Montană nu mai macină din anul 2006, iar de atunci, clădirea a început să se degradeze și canalul de apă s-a colmatat Word 2013 free.

„Vrem să reparăm această moară și să o repunem în funcțiune. Este o moară țărănească cu ciutură, amplasată chiar în centrul satului și poate fi un extraordinar obiectiv turistic Download The Stun Play. Intervenția este urgentă pentru că în acest moment, moara încă se mai păstrează în condiții bune, dar se degradează rapid. Vom schimba acoperișul, vom decolmata canalul de apă, reconstrui puntea, dar vom face și o ecologizare a râului”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat 복수노트 다운로드.

„Primăria și Consiliul Local Sasca Montană susțin acest demers și suntem convinși că și oamenii din sat vor pune umărul ca să repornim moara de lângă Școală 쿠로코의 농구 2기 자막. Este foarte important pentru noi să păstrăm patrimoniul și să-l punem în valoare, pentru că sunt mulți  turiști care ne vizitează și trebuie să le arătăm frumusețile pe care le avem”, a spus și Ion Popliceanu, primarul comunei Sasca Montană Download phoenix simulation.

Renovarea morii din Sasca Montană este prima acțiune de acest gen a Asociației Acasă în Banat. Obiectivul asociației este de a repara, alături de comunitățile locale, mai multe mori de apă din Banatul de Munte Apache msi.

În cadrul proiectului „Țara Morilor de Apă”, în anul 2019, voluntarii Asociației Acasă în Banat au străbătut localitățile din județul Caraș-Severin și au identificat și cartografiat nu mai puțin de 243 mori de apă existente, dintre care 82 sunt folosite în mod regulat, 47 sunt în stare bună de conservare dar sunt oprite iar 114 sunt nefuncționale sau în stare critică Download the movie Zhongkyung Forest.

Intervenția de sâmbătă, 29 februarie 2020, va începe dimineața la ora 09.00 și se va încheia seara la ora 18:00. Pentru a se înscrie, voluntarii care vor dori să participe sunt rugați să contacteze Asociația Acasă în Banat prin intermediul paginii de facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com 뱀프 1/2 다운로드.

Mai multe detalii despre proiectul Țara Morilor de Apă pot fi găsite pe pagina web dedicată www.taramorilordeapa.ro business card image. Dacă doriți să susțineți activitățile Asociației Acasă în Banat o puteți face prin donații în contul de LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801, EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801 (SWIFT/ BIC: BTRLRO22), PayPal: acasainbanat@gmail.com sau Patreon: acasainbanat

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments