Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Moduri inedite, sfaturi si păreri de la Grădinamax pentru creșterea căpșunilor

Îți place aroma căpșunilor și faptul că aceste fructe marchează începutul verii?

La Grădinamax găsești o varietate impresionantă de căpșuni, așa că ai toate șansele să găsești exact ce îți trebuie pentru grădina ta. Poți găsi și păreri despre Grădinamax cât și despre soiurile lor de căpșuni de la clienții care au cumpărat și încercat soiurile respective. Așadar nu este greu să faci o alegere informată.

Dar ce faci când spațiul din grădină nu îți permite o cultură de căpșuni? Sau poate nu ai o grădină, dar ți-ar place câteva ghivece cu căpșuni, dacă acest lucru ar fi posibil. Ei bine, căpșunii nu sunt plante pretențioase, atunci când li se respectă condițiile minime de mediu. Asta înseamnă un sol de calitate, lumină suficientă, chiar soare direct câteva ore pe zi, și apă în cantități adecvat. Sigur, să nu uităm de îngrășământ, foarte necesar pentru dezvoltarea plantelor, florilor și fructelor. Pentru că vei consuma fructele, te sfătuim să alegi un îngrășământ organic, nu unul chimic.

gradinamax

Căpșunii pot crește ușor în diverse vase și recipiente

Vei fi surprins(a) să afli că aceste plante nu au nimic împotrivă să crească în felurite recipiente. De la ghivece, tradiționale sau suspendate, cutii de plastic sau lemn, coșuri, jardiniere, și chiar și conducte de canalizare, găurite în prealabil, toate pot fi folosite pentru creșterea cu succes a căpșunilor. Desigur, atunci când dorim să folosim recipiente suspendate, este bine să alegem varietăți de căpșuni curgătoare. Partea bună la creșterea căpșunilor în recipiente este că fructele vor fi tot timpul curate, pentru că nu vor ajunge să se stropească cu pământ, așa cum se întâmplă în cazul creșterii căpșunilor în grădină.

Avantaje ale creșterii căpșunilor în recipiente

  1. Plantele pot fi mutate și întoarse cu ușurință după soare, astfel încât să se bucure de mai multă lumină și căldură într-o zi.
  2. În caz de invazie de melci, ele pot fi ridicate de pe sol și ferite de daunele acestora.
  3. Vor fi ferite de diversele boli pe care le pot lua din sol, din moment ce se folosește sol sterile, de calitate bună, pentru ghivece și recipiente.
  4. Dacă există spațiu disponibil, plantele pot fi mutate în interior pe timp de iarnă, ce va stimula și o producție timpurie a fructelor. Pentru a te bucura de o recoltă mai îndelungată de căpșuni, du la interior doar o parte din plate, iar pe celelalte acoperă-le sub o seră sau folie protectivă. Astfel, plantele vor oferi fructe defalcat, în perioade diferite.

Cum să plantezi căpșuni în ghivece și alte tipuri de recipiente

Perioada cea mai bună de plantare a căpșunilor, mai ales dacă dorești să ții plantele afară, este sfârșitul primăverii și începutul verii. Dacă se plantează în această perioadă, vei avea fructe în aproximativ două luni, din moment ce plantele se pot dezvolta foarte repede în condiții optime.

Tipul de substrat pe care îl poți folosi este cel universal, pe care îl poți găsi cu ușurință în magazinele de profil sau bricolaj. Ideal ar fi să optezi pentru o variantă de calitate, deoarece va oferi plantelor suportul ideal de creștere.

Dacă ai răsaduri de căpșuni, pune-le rădăcinile într-un vas cu apă înainte să le plantezi, pentru a le anima puțin. Dacă ai cumpărat căpșuni la ghiveci, udă-le puțin în cazul în care pământul este uscat. Pune substratul în vasul ales, păstrând loc suficient pentru poziționarea plantei. Planta trebuie pusă în ghiveci sau recipient astfel încât punctul de pornire a frunzelor să fie puțin deasupra substratului. Presează cu grijă pământul din jurul plantei și udă pentru a ajuta la așezarea lui. În cazul în care folosești jardiniere sau recipiente mai mare, pune plantele la o distanță de 25-30 de centimetri unele de altele. Astfel, se vor dezvolta în voie.

Sfaturi de îngrijire a căpșunilor în ghivece sau recipiente

Ai grijă să uzi căpșunii atunci când pământul din ghivece este uscat. Mai multă grijă va fi necesar în zilele călduroase de vară, când pământul se poate usca mai repede. Atunci când uzi plantele, încearcă să ferești frunzele, prin ridicarea lor ușoară astfel încât să uzi dedesubt. Astfel vei evita infecțiile fungice.

Până apar florile ar fi indicat să folosești un îngrășământ bogat în potasiu. De exemplu, îngrășămintele create pentru creșterea roșiilor ar putea fi folosite cu succes în acest scop. De îndată ce fructele trec, frunzele se pot tunde până ce rămân doar cele tinere, din centru. Stoloni se pot îndepărta și ei, în cazul în care nu dorești noi plante, pentru că acest lucru va ajuta căpșunii să o ia de la capăt în primăvară.

Așadar, ești pregătit(a) să te bucuri de căpșuni la ghiveci? Alege soiurile potrivite și bucură-te de aceste fructe oriunde ai puțin loc scăldat în soare. Pe deasupra, ai destule păreri Grădinamax care să te ajute să faci cele mai bune decizii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share