14/05/2021

Mofturile lui Nenea Iancu- PREMIERA, Teatrul Târgoviște

Vă poftim la premiera spectacolului Mofturile lui Nenea Iancu duminică, pe data de 9 aprilie, de la orele 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra
Texte miniaturale de I.L. Caragiale
Un spectacol de Mc Ranin

Premiera unui spectacol mozaic

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște adaugă un nou proiect artistic în această stagiune, în acest an 2017. Premiera spectacolului ”Mofturile lui Nenea Iancu” va redeschide drumul pentru publicul dornic de teatru românesc. Caragiale este binevenit întotdeauna, mai ales că el apare lângă piese de Cehov și Shakespeare, deja consacrate

Umorul, ironia sorții, comicul de situație și de caracter, hazul de necaz . Pe toți acești „promotori” ai râsului i-a folosit Caragiale cu dibăcie în tot ceea ce a scris. Un spectacol mozaic, bazat pe texte cunoscute încă din școala primară, care educă și amuză deopotrivă, cu personaje incredibil de actuale. Ele își savurează parcă propriile „rateuri”, pentru care așteaptă o urmă de compătimire și implicitul efect comic. Pe scurt, le place să facă spectacol! Mofturi, dom’le!

În distribuția spectacolului îi veți regăsi, cu mic cu mare, aproape pe toți actorii Teatrului Tony Bulandra. Angajați și colaboratori permanenți: Delia Lazăr, Ioana Farcaș, Antonia Ionescu, Cosmina Lirca, Maria Nicola, Ana Maria Cucută, Camelia Varga, Monalisa Toncu, Corneliu Jipa, Ștefan Ștefănescu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean, Cristian Olaru, Alexandru Năstase.

Viziunea asupra spectacolului este cea a unui carusel de întâmplări, de obiecte, de tipologii, de dorințe, de situații, de muchii de situație – specific caragialiene. Acolo unde totul este tragic, dar nimic atât de tragic încât să nu poată fi privit cu ironie.
Tristețile nu-și au locul, atunci când privești cu detașare amuzată noianul de întâmplări care se sublimează într-un hohot de râs. La finalul zilei, ai mai trăit o zi și ce ar fi însemnat ea, fără niscaiva mofturi?!
Noi vă propunem să vă răsfățați cu teatru, la teatrul nostru!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share