Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Moțiunea acum! Cade guvernul Dăncilă sau continuă să se/ne facă de râs

Ora: 9.14. Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament şi a transmis voalat o ameninţare pentru cei din PSD care vor vota moţiunea.

Moțiunea
fotocredit: Aktual24

„Sper ca toţi să dea dovadă de foarte multă corectitudine. Dacă un parlamentar de la PSD va vota azi va fi foarte atacat de oameni. Nimeni nu îi va ierta dacă azi vor trăda partidul, care i-a făcut, i-a adus în Parlament. Cred că acest lucru îi va compromite”, a spus Dăncilă.

Băsescu – Moțiunea va trece

„Ce va fi joi la votul pentru moţiune ? Previzibilă este o cădere a guvernului. Va fi ziua lui Şică Mandolină şi a lui Iohannis. Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic. În realitate marele câştigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porţile nogocierii pentru punerea sub control a PSD – ului”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

„Preşedintele Iohannis va chema la consultări partidele, dar obligaţia lui este ca la ora aceasta să ştie numele viitorului premier. Iar dacă cineva crede că Preşedintele Iohannis îl are în minte pe Ludovic Orban, se înşală. Orban trebuie să stea la rând pentru că înaintea lui ar fi Predoiu… Cu ocazia consultărilor va trebui să-i găsească premierului desemnat şi o majoritate parlamentară ceea ce pare dificil.
Ponta îşi va face jocul cu PSD -ul urmând să încerce coagularea unei majorităţi bazate pe PSD, PRO-RO, ALDE şi căreia se va alătura contracost şi UDMR”, a explicat fostul șef de stat.

Ultimele ”PARIURI”

-237 de parlamentari au semnat moțiunea de cenzură (dintre aceștia un parlamentar de la USR nu va fi prezent din motive de sănătate, Oana Bîzgan -deputat independent- este în deplasare, iar Sorin Bota și Emanoil Savin ar putea să nu voteze)

-Ludovic Orban a precizat că mai are discuții cu cel puțin 10 parlamentari și că există o rezervă de cel puțin 7 voturi, ceea ce ar garanta succesul moțiunii cu puțin peste 240 de voturi

-Surse din PSD susțin că nu vor fi mai mult de 225-227 de voturi

-O miză importantă sunt și cele 17 voturi ale minorităților naționale. Deși doar un parlamentar al minorităților a semnat moțiunea, cel puțin 7 deputați ar putea însă să o voteze, susțin surse din PNL.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin