21/06/2021

Motivul vizitei Președintelui Klaus Iohannis la Târgoviște

iohannis2Președintele Klaus Iohannis, întâmplător sau nu, a fost prezent pentru a treia oară în capitala Vlahilor, la Târgoviște, de data aceasta cu ocazia deschiderii anului școlar, la Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, colegiu condus de profesoara Suzana Ilie.

O societate integră și prosperă are nevoie de excelență care trebuie susținută în toate domeniile, mai ales în educație. Valoarea școlii e dată de capacitatea de a educa elevii în spiritul societății în care vrem să trăim, în care contează valoarea fiecărei persoane și în care fiecarui elev i se dă o șansă pe măsura abilităților sale. E nevoie de o dezbatere națională serioasă cu toți actorii interesați. Abordare diferită față de cadrul normativ. Nu voi gira modificări fără ca acestea să fi trecut printr-un filtru consistent al dezbaterii publice și fără a avea o abordare pe termen lung”, a afirmat preșeidntele României.

iohannis3

Alături de primul om în stat s-au aflat şi ministrul Educaţiei, Ion Câmpeanu, parlamentari dâmboviţeni şi autorităţi locale şi judeţene. Daca vizita se bazează doar pe procentul ridicat al nivelului educațional târgoviștean, este un argument pertinent și în plus, vine la doar o zi după manifestarea Zilelor Cetății Târgoviște. De asemenea, e ca o recunoaștere a tot ce înseamnă cultura limbii românești și a istoriei de patru sute de ani de politică și românitate autentică.

„Centrarea educației pe elev nu e un slogan de care politicienii își aduc aminte din când în când. El trebuie să fie un principiu care să se reflecte în practică și vedem că acest lucru este posibil. Este nevoie și de corelarea educației cu piața muncii. O educație performantă nu produce șomeri, ci absolvenți care sunt competitivi și așteptați pe piața muncii. Parteneriatul cu mediul privat e esențial și trebuie încurajat”, a susținut președintele.iohannis4

Iohannis a insistat că este responsabilitatea lui să atragă atenția asupra unor probleme, mai ales că educația face parte din proiectul său și a fost inclusă în Strategia Națională de Apărare. La doar câteva ore după ce a părăsit vechea Cetate De Scaun a Țării Românești, Președintele Klaus Iohannis publica pe pagina de facebook :

« Am fost astăzi la festivitatea de deschidere a anului școlar, la un colegiu model pentru cum ar trebui să arate învățământul românesc. Aici, performanța, conectarea cu realitatea și spiritul de inițiativă și-au găsit îmbinarea optimă; 94% dintre elevi au promovat bacalaureatul, 85% sunt studenți, iar 90% dintre absolvenții de școală profesională se integrează, an de an, pe piața muncii.
Am asumat educația ca pe un proiect personal și am inclus-o ca element cheie în Strategia Națională de Apărare a Țării. Școala nu trebuie să mai producă șomeri, ci absolvenți cu perspective de carieră. Vreau să subliniez foarte clar un lucru: orice modificare a legislației privind educația trebuie să aibă consensul tuturor celor implicați. De aceea, relansez educația ca temă de dezbatere națională. »

Acum mă întreb dacă singurul motiv al vizitei președintelui a fost cel al excelenței învățământului târgoviștean sau a mai existat și cel al învierii organizației PNL Dâmbovița. Aici cei doi președinți, Iulian Vladu și veșnicul nedreptățit, Ludovic Orban conduc o grupare fantomă și o spun cu regret, ca un om care și-a declarat public crezul « de dreapta » și care a participat activ în campania prezidențială din 2014. După 25 de ani am realizat că suntem un popor « ambidextru » și nu avem politici, doar politica după chipul și asemănarea noastră. Cât despre învierea lui Lazăr 2 in 1, galben, așa cum îi place preotului, îi va fi foarte greu președintelui. Nici Isus n-a înviat doi într-unul ! QED.

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share