08/03/2021

NATO se pregătește pentru al doilea val de COVID 19

Miniștrii Apărării ai NATO se vor întâlni prin conferință astăzi 17 iunie 2020  mâine, joi -18 iunie 2020.  Această întâlnire de două zile va aborda planurile pentru un al doilea val al coronavirusului, precum și alte probleme cheie precum rezistența, misiunile și operațiunile, precum și descurajarea și apărarea.

Ne confruntăm cu provocări globale, așa că trebuie să adoptăm o abordare globală, pentru a le aborda și mai eficient”, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă înaintea reuniunii de două zile. Secretarul general a confirmat că miniștrii Apărării din Finlanda, Suedia și Australia se vor alătura acestor discuții, precum și înaltul reprezentant / vicepreședinte al UE, Borrell.

„NATO se pregătește pentru al doilea  val de COVID-19”, a spus secretarul general, subiliid că se lucrează  pentru  noul plan de operare al NATO, un stoc de echipamente medicale și un fond pentru achiziționarea de materiale medicale în termen scurt.

În semn de solidaritate în cadrul Alianței, peste o jumătate de milion de militari au susținut eforturile NATO, înființând aproape 100 de spitale de teren și transportând pe cale aeriană, sute de tone de livrări,  în toate zonele critice ale lumii.. „De la începutul pandemiei COVID-19, forțele armate NATO și Aliate au jucat un rol esențial și în sprijinirea eforturilor civile”, a declarat secretarul general.

„Vom continua să asigurăm că descurajarea nucleară a NATO rămâne în siguranță, sigură și eficientă”, a spus secretarul general. El a reamintit că: „NATO rămâne, de asemenea, puternic angajat într-un control eficient al armelor, dezarmare și neproliferare, care contribuie esențial la securitatea noastră.”

Miniștrii vor discuta, de asemenea, despre misiunile și operațiunile NATO, inclusiv în Afganistan și Irak.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share