24/10/2020

Ne furăm singuri căciula / acceptăm să fim mintiți și propagăm minciuni ! Și ne chinuim mai mult degeaba !

Minciuna ca politica de stat – ca în vremea comuniștilor!

”România a efectuat cu totul, în peste o lună, doar 40.000 de teste ( unele persoane au fost testate de mai multe ori conform procedurii) / 40.000 de teste la o populație de 20 de milioane și la peste 500.000 de români veniți din Europa – înseamnă 0.2 % !!! De la începutul Pandemiei Guvernul României a pornit Strategia de minimalizare a efectelor Coronavirus/ ca să păcalim lumea că la noi e totul bine față de altii – nu facem testări – nu raportam decesele corect – nu recunoaștem focarele ( Suceava, Arad samd) decât atunci când nu mai pot fi ascunse !

Minciuna ca politica de stat – ca în vremea comuniștilor!

SUA efectuează 100.000 de testări pe zi / Germania 80.000 zilnic / Italia 40.000 și Spania 30.000 pe zi / și acum încep să se simtă rezultatele !

Noi stam blocați in case – pentru ca nu suntem testați – și pentru că nu suntem în stare să protejam personalul medical și spitalele! De asta stăm în case!” arată liderul PRO ROMÂNIA, Victor Ponta.

Am început acest material jurnalistic cu declarația fostului premier, care condamnă atitudinea actualilor guvernanți, în acest context generat de pandemia de COVID 19.  Se vrea să fie un semnal de alarmă adresat tuturor românilor, astăzi de Ziua Mondială a Sănătății. 

Astăzi, este Ziua Mondială a Sănătății și se sărbătorește munca asistentelor medicale și a moașelor.  În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice. În contextul declarării anului 2020, Anul internaţional al asistentelor medicale şi moaşelor, Ziua mondială a sănătăţii va evidenţia starea actuală a asistentei medicale în întreaga lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi vor face o serie de recomandări pentru consolidarea efectivelor de asistente medicale şi moaşe. Acest lucru va fi esenţial dacă se vor atinge obiectivele naţionale şi mondiale legate de acoperirea sănătăţii universale, respectiv sănătatea mamei şi copilului, boli infecţioase şi netransmisibile, inclusiv sănătate mintală, pregătire şi răspuns în situaţii de urgenţă, siguranţa pacientului şi furnizarea de servicii integrate, centrate pe grija pentru oameni, printre altele.
La nivel global, 70% din forţa de muncă din domeniul social şi cel al sănătăţii sunt femei. Asistentele şi moaşele reprezintă o mare parte dintre aceasta, ele jucând un rol esenţial în îngrijirea oamenilor de pretutindeni, inclusiv în perioade de epidemie, în anumite contexte fragile sau în stări de conflict. Realizarea obiectivului ‘sănătatea pentru toţi’ va depinde de un număr suficient de asistente medicale şi moaşe bine pregătite şi educate, a căror activitate este reglementată şi susţinută corespunzător, care primesc salarii şi recunoaştere în mod proporţional cu serviciile şi calitatea asistenţei pe care le oferă.


Tema generală sub care se desfăşoară Ziua mondială a sănătăţii este “Universal Health Coverage: everyone, everywhere”, Acoperirea Universală cu Servicii de Sănătate (UHC) fiind obiectivul principal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Acest obiectiv vizează asigurarea accesului tuturor persoanelor la serviciile de sănătate de care au nevoie, atunci când au nevoie de ele, chiar în inima comunităţii, fără a suferi dificultăţi financiare. Acoperirea Universală cu Servicii de Sănătate include întregul spectru de servicii de sănătate esenţiale, de calitate, de la promovarea sănătăţii până la prevenire, tratament, reabilitare şi îngrijire paliativă.

 

În acest context generat de pandemia creată, PRO România va dezvolta politici pentru asigurarea unui acces mai bun la servicii medicale de calitate. Va milita pentru dezvoltarea prevenției, cu rol important în creșterea stării de sănătate a populației.Împreună cu colegii mei noi promovăm: construcția unei rețele de spitale la nivel național, dimensionată și plasată geografic în funcție de nevoile pacienților și de distribuția populației; Management performant în spitale; Reabilitarea, modernizarea și dotarea cu echipamente moderne de diagnosticare și de tratament a spitalelor din țară;Continuitate în aprovizionarea cu medicamente;Acces la terapii inovatoare;Asigurarea în țară a serviciilor medicale necesare pentru rezolvarea unor probleme complexe de sănătate, prin soluții alternative precum încurajarea sistemului privat; Dezvoltarea unor programe naționale de screening pentru depistarea și tratarea în fază incipientă a unor afecțiuni;Adaptarea sistemului medical la cerințele actuale, când Romania are o populație îmbătrânită care suferă preponderent de boli cronice;Utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor în domeniul asistenței medicale pentru îmbunătățirea accesului la îngrijiri medicale, tratamente de calitate și evitarea cheltuielilor publice inutile;Reglementări mai clare pentru programul de vaccinare a populației ca instrument principal de prevenire primară a bolilor și una dintre măsurile cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor în materie de sănătate publică. ” Se cuvine să aducem mulțumirile noastre celor care ” luptă acum pe baricade” în bătălia asta crîncenă, pentru a vindeca concetățenii noști de coronavirus. Ne confruntăm cu ce mai mare criză socială, economică iar acum trebuie să fim uniți pentru a trece peste această grea cumpănă. Ne surprinde fapttul că, actualul guvern este preocupat de a impune obligativitatea de a purta mască și mânuși când ieșim din casă. Este o măsură bună  care trebuie implementată la nivel național.Dar, trebuie să cerem a actualilor guvernanți să asigure faptul că găsim măști și mănuși de cumpărat în toate farmaciile, iar cei care nu dispun de bani să le primească gratuit. Totodată îi îndemn pe toți locuitorii Văii Jiului și pe hunedoreni să respecte legile. Vreau să aduc acum respectul și recunoștința față de toate cadrele medicale și să-I asigur de tot sprijinul meu. La mulți ani celor aflați pe baricade!
La mulți ani, sănătate și puterea de a trece peste încercările acestor timpuri tuturor salariaților din sistemul sanitar! Fiecare dintre cei ce luptă astăzi pentru viața și sănătatea cetățenilor merită toată aprecierea societății!” a ținut să transmită deputatul PRO România, Sorin Marica.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share