23/09/2021

NOAPTEA CERCETATORILOR EUROPENI 2016

 noaptea-cercetatorilor-targoviste
Orașul Targoviste va găzdui anul acesta alături de alte 250 de orașe europene, unul dintre cele mai inovative proiecte inițiate de Comisia Europeana in cadrul Acţiunilor Marie Skłodowska-Curie
Seara Cercetătorilor Europeni cucereşte întreaga Europă și țările învecinate în fiecare an, în ultima vineri din luna septembrie. În 2016, aceste evenimente de popularizare a ştiinţei vor avea loc vineri, 30 septembrie 2016.
Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.
noaptea-cercetatorilor

Ediția 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care se doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Orașele participante anul acesta sunt: București, Arad, Alba Iulia, Bacău, Brașov, Cugir, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea, Zalău.

Organizatori și parteneri locali Targoviste: IPJ Dâmboviţa, Complexului National Muzeal Curtea Domnească, Asociaţia Română pentru Studii Baltice si Nordice, Societatea Astronomică Română de Meteori, Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita.

 Curtea Muzeului Poliţiei Române va fi locatia pentru evenimentele din Targoviste, acolo unde se vor organiza ateliere de lucru în domeniile:

  • fals de monedă şi fals de înscrisuri( povestea scrisului) organizate de specialişti din cadrul Complexului National Muzeal Curtea Domnească;

  • expoziţie astro-fotografică, program de Planetariu-harta cerului,  organizate de Societatea Astronomică Română de Meteori;

  • atelier de redactare a Revistei Române de studii baltice şi nordice, organizate de Asociaţia Română pentru Studii Baltice si Nordice;

  • atelier de cercetare criminalistică, organizat de Serviciul Criminalistic IPJ Dâmboviţa;

  • atelier de prevenire , organizat de lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii;

  • punct de informare şi relaţii publice;

  • jocuri şi concursuri.

Oficial Media este partener media al evenimentului.

Mai multe detalii pe noapteacercetatorilor.eu

noaptea-cercetatorilor-1

Distribuie acest articol Oficial Media
Share