27/10/2020

Noi proiecte ERASMUS +

Prieteni noi, dezvoltare personală, extinderea orizontului multicultural, distracție, și nu numai, sunt efecte ale proiectelor ERASMUS +, instrument care aduce împreună tineri din toată Europa pentru o mai bună cunoaștere între aceștia, pentru studierea și internalizarea valorilor europene.

Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană cu sprijinul partenerilor: Amaro Foro – Germania, Asociazione Culturale Kumpin – Italia, Cesky Zapad – Republica Cehă, United Societis of Balkans Astiki Etaireia – Grecia și Zdrzenje Regionalna Romska Obrazovna Mladinska Asocijacija Kratovo din Republica Macedonia de Nord a implementat proiectul Erasmus + „Toleranța aduce armonie” cod 2019-1-RO01-KA105-062659.

Proiectul derulat în perioada 01.06.2019 – 29.02.2020, în cadrul căruia 54 de tineri și șase lideri de grup din cele șase țări s-au întrunit în tabăra Marabu din Milcoveni, județul Caraș Severin în perioada 08 – 17.09.2019, a avut ca scop dezvoltarea implicării active a tinerilor discriminați în activități de voluntariat pt. promovarea toleranței prin teatru, muzică și dans în vederea reducerea atitudinilor discriminatorii și sporirea gradului de incluziune în comunitatea lor.

Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, Piața Victoriei din Timișoara, Palatul Administrativ din Timișoara au reprezentat puncte de vizitat din itinerariul proiectului, tinerii având ocazia ca în cele 10 zile de ședere în România, să descopere o parte din regiunea Banatului, să ducă cu ei acasă impresii pozitive despre o regiune cu un puternic caracter multicultural.

Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană mulțumește pe această cale partenerilor și Instituției Prefectului Județul Timiș, instituție care a sprijinit implementarea proiectului la nivel local.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share