Noul An aduce şi refugiaţi

Spre sfârşitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat, la frontiera de Vest a României a fost depistat un grup de 60 de persoane ce au intrat în judeţul Timiş, în dreptul localităţii Comloşul Mic, nu departe de punctul de trecere frontieră Lunga.
Patrulele Poliţiei de Frontieră i-au observat cu echipamentul de termoviziune, s-a dat imediat alarma şi au fost înconjuraţi. Sunt 60 de barbati, cu vârste între 20 si 40 de ani, care provin din Afganistan, Irak, Somalia, Maroc şi Pakistan.
Mai multe echipaje de jandarmi şi ofiţeri SRI au ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din Jimbolia pentru a-i verifica. Emigranţii au fost percheziţionaţi şi interogaţi. S-a luat legătura cu autorităţile din Serbia, iar după verificări, dacă nu sunt refugiaţi, vor fi trimişi înapoi în Serbia.
„În jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, mai multe patrule de interveneţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcţia localitaţii Comloşu Mic.
Grupul de persoane a fost preluat şi transportat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, în vederea cercetărilor.
Din primele verificări s-a stabilit că sunt 60 de persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 20 si 40 de ani. Aceştia au declarat că sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia şi Maroc. Au fost contactate autoritaţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.
Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost întărit conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii si combaterii migraâiei ilegale”, precizează Poliţia de Frontieră.

Stejărel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share