Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Numărul pasagerilor pe cursele de vacanţă de pe Aeroportul Internaţional Timişoara au fost în această vară mai mare cu peste 20%

Cursele de vacanţă s-au încheiat la începutul lunii octombrie, cu ultima cursă sosită din Antalya, ocazie cu care a fost declarat şi închis sezonul estival, al curselor sosite pe Aeroportul Internaţional Timişoara.

Destinaţiile de vacanţă disponibile acestui an au fost (Antalya, Heraklion, Zakynthos, Santorini, Palma de Mallorca, Constanţa), acestea au deschis şi sezonul estival la Marea Mediterană, Marea Baleară, Marea Ionică, Marea Egee sau Marea Neagră.

Spre aceste destinaţii şi-au luat zborul peste 41.927 pasageri, cu 20% mai mult faţă de anul trecut când au fost înregistraţi 35.059 de pasageri pentru destinaţiile de vacanţă.

“A fost un sezon estival foarte bun, turiştii au avut la dispoziţie şase destinaţii de vacanţă disponibile direct din Timişoara: destinaţii deja tradiţionale, cu care bănăţenii s-au obişnuit deja, Turcia şi insulele greceşti, însă şi două noutăţi ale acestui sezon: Palma de Mallorca şi Constanţa, care au fost accesibile în acest an direct cu avionul”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Din mai şi până în octombrie, de la Timişoara au decolat sau aterizat 342 de aeronave spre cele şase destinaţii estivale, în creştere cu 28% faţă de anul trecut.

Şi în acest an, Antalya a fost destinaţia estivală favorită, cu 20.115 pasageri, urmată de Creta – Heraklion (cu 9.284 pasageri) şi Constanţa (cu 4.738 pasageri). Conform statisticilor, cele mai aglomerate luni în care turiştii au plecat în vacanţă au fost iulie şi august, însă agenţiile de turism au organizat zboruri până la începutul lunii octombrie.

Pe lângă cele două destinaţii, o altă noutate din această vară a fost transferul auto de la Oradea şi Arad la Aeroportul Timişoara şi retur, transport asigurat de agenţiile de turism pentru conectare la zborurile de vacanţă.

„Agenţiile de turism au văzut ca o oportunitate pentru promovarea zborurilor de vacanţă direct din Timişoara şi de a oferi turiştilor această facilitate suplimentară, de a fi transportaţi în mod organizat în aeroport, la timp şi fără alte costuri suplimentare”, a explicat directorul Daniel Idolu.

Turiştii acestei veri au fost mai mult interesaţi de zborurile spre Spania: Valencia şi Barcelona care oferă acces direct la Marea Mediterană sau Italia, Venetia – Treviso şi Bari (cu acces direct la Marea Adriatică), dar şi multe alte destinaţii disponibile direct din Timişoara spre capitale europene (Paris, Roma, Londra, Bucureşti, Madrid, Bruxelles) sau alte zone turistice, unde se pot realiza excursii de tip city-break.

Ca noutăţi ale acestei toamne la Aeroportul Internaţional Timişoara, începând cu sfârşitul acestei  luni vor intra curse regulate spre două noi destinaţii: o nouă destinaţie turistică, Tel Aviv (din 30 octombrie, în zilele de luni şi vineri) şi Frankfurt-am-Main (cursă zilnică, din 29 octombrie), cu o conectivitate spre destinaţii exotice de turism, unde sezonul cald este prezent şi în perioada noiembrie-aprilie, unde sezonul estival continuă.

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share