03/12/2020

O minte deschisă spre cunoaştere

Asociația SPICC Timişoara a avut o întâlnire sâmbătă, 3 octombrie 2015, cu liceeni timișoreni…”La povești. Despre Banat și bănățence”, întâlnire dedicată culturii bănățene și personalităților ei feminine marcante.

Evenimentul s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenților, și a constituit prima întâlnire dintr-o suită de secvențe prevăzute în cadrul proiectului ”Think outside the box!- Tineri împotriva stereotipurilor de gen” (pagina de Facebook a proiectului: AICI), finanțat de Primăria Municipiului Timișoara și realizat în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor și publicația online Timișoara Express.

Proiectul promovează egalitatea de gen și combate stereotipurile de gen în rândul liceenilor timișoreni, prin implicarea acestora în activități culturale extracurriculare menite să reducă deficitul de cunoaștere în ceea ce privește contribuția femeilor la patrimoniul cultural regional, național și internațional.

Tinerii din diferite licee timișorene au participat la o întâlnire de informare și documentare cu privire la cultura regională și la chipuri și existențe feminine în interbelic,  întâlnindu-se cu conf.dr. Smaranda Vultur și  lect. dr. Simona Adam. La finalul întâlnirii, elevii au fost invitați să participe la un concurs de eseuri cu titlul ”Personalități feminine din Banatul de ieri și de azi”, menit să crească gradul de informare asupra culturii locului și al personalităților ei feminine reprezentative și să stimuleze gradul de consum al culturii scrise.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share