04/12/2021

O nouă structură: POLIȚIA ȘCOLARĂ… Un proiect cu două tăișuri

Se înființează Poliția Școlară”, a anunțat secretarul de stat în cadrul MAI, Bogdan Despescu, într-o conferință de presă.

Despecu a precizat că: “va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor în mediul școlar, respectiv în procesul educațional”.

“Țînând cont de preocuparea permanentă a conducerii MAI pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Vela a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române care va consolida parteneriatul MAI – școală – autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal.”

Urmează masca în casă, evitarea interacțiunii cu familia. Ce spune Rafila, reprezentantul OMS.

Declarația a venit într-un moment în care observăm că ni se cam limitează toate drepturile și libertățile. În această formă menționată de Despescu, pare o inițiativă de aplaudat, una care ar fi fost utilă în toți anii de la Revoluție la Covid. De ce abia la Covid? Poate reprezenta un precedent periculos ca formă de control și limitare a libertăților, proiectul se poate transforma în timp, el luând chipul unei structuri de forță nu numai contra faptelor antisociale, dar și între părinți și copiii acestora. Fenomenul ar putea deveni unul de sprijinire a noilor măsuri restrictive de natură socială, reguli pe care le vedem implementându-se lunar mai drastic, aberante și fără niciun argument și logică medicală.

Edward Snowden: Guvernele se folosesc de COVID-19 pentru a ne „monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”

”Astfel, va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor în mediul școlar, respectiv în procesul educațional. Ei vor identifica mediile favorabile comiterii de infracțiuni și vor stabili legături permanente cu repreze ntanții unităților de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor precum și ai autorităților locale.Structura nouă formată, “Poliția Siguranță Școlară” va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori și eliminarea din timp a potențialelor riscuri, în principal, pentru prevenirea consumului de droguri, traficului de persoane și violenței juvenile.

Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române cât și la nivelul Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, a declarat secretarul de stat din  cadrul MAI, Bogdan Despescu.”

Citește ultimele articole pe aceeași temă:

Christian Perronne, șef departament boli infecțioase: „UE vrea să fie raportate cât mai multe teste pozitive posibil. Logica este să vă sperie”

Au înnebunit de-a binelea! Cum să îți ia copiii în alt spațiu decât domiciliul??? Speriate de această perspectivă, unele familii se ascund

De ce ies teste fals pozitive? Mii de suedezi sănătoși au ieșit pozitivi. În România aparatele de testare nu au fost avizate

Nou: Documentar cutremurător. Demascarea planului Coronavirus

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share