Olimpicii naționali, loc fără taxă asigurat la Universitatea de Vest Timişoara.

Timișoara este în aceste zile gazda Olimpiadei Naționale de Matematică, Universitatea de Vest având o contribuția semnificativă la desfășurarea evenimentului. Astfel, la UVT a avut loc festivitatea de deschidere pentru clasele V-VI, desfășurată în cursul zilei de ieri. Tot în cadrul instituției va avea loc și ceremonia de premiere, acțiune programată pentru data de 23 aprilie. În plus, Universitatea acordă premii și găzduiește probele de baraj de selectare a loturilor pentru concursurile internaționale.

Cei mai buni elevi de clasa a XII-a sunt acceptați pe loc la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), cu condiția promovării examenului de bacalaureat. Trebuie spus că participanții la olimpiadele naționale care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) au posibilitatea să ocupe locuri fără taxă în cadrul facultăților Universității. Măsura este valabilă pentru toți olimpicii naționali și internaționali, indiferent de disciplina la care au participat.

Premianții la faza națională a olimpiadelor au trecut prin mai multe etape până să ajungă la acest nivel. Ei sunt cei mai buni elevi ai noștri și ne dorim să îi avem studenți. Universitatea, prin facultățile sale, oferă mai multe facilități olimpicilor naționali, printre care și accesul pe locuri fără taxă, întrucât au demonstrat deja că pot face performanță. Dincolo de propria lor activitate educațională, ei ridică și nivelul grupurilor în care învață. Oricum ai privi lucrurile, acești tineri sunt un câștig”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

În plus față de accesul în facultățile UVT pe locuri fără taxă, olimpicilor naționali și internaționali care au primit distincții în cadrul competițiilor, indiferent de disciplină, le sunt acordate următoarele facilități:

– Bursă în valoare de 800 lei/lună acordată din fondurile Universității de Vest;

– Integrarea în cele mai bune proiecte/centre de cercetare ale UVT;

– Asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale/internaționale;

– Cazarea gratuită în căminele Universității;

– Permis gratuit pe toată perioada studiilor la Biblioteca Centrală Universitară;

– Acces gratuit la bazinul de înot al UVT;

– Transport gratuit pe mijloacele de transport  în comun din Timișoara;

– Abonament la Teatrul Național Timișoara și/sau la Filarmonica Banatul.

Măsura și-a dovedit deja eficacitatea. În fiecare an, zeci de olimpici naționali aleg Universitatea de Vest din Timișoara pentru a-și continua studiile.

Festivitatea de premiere a olimpicilor naționali la matematică va avea loc duminică, 23 aprilie, de la ora 10.00, în Aula Magna a UVT, bd. Vasile Pârvan 4.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share