05/03/2021

Organizația de Tineret PRO România Dâmbovița inițiază proiectul “PRO EDUCAȚIE”

Irena Dumitru, purtător de cuvânt PRO România-Dâmbovița, a vorbit despre problemele dar și obiectivele pe care școala online trebuia să le urmărească pentru respectarea dreptului la educație a tuturor copiilor.

„În România rurală în timpul pandemiei de COVID-19, problemele au înlocuit în mod cert remediul de protecție a unui drept fundamental. Sunt mai bine de trei luni în care orele din sala de curs au fost suspendate, iar școala s-a mutat în mediul online. Realitatea este cu siguranță alta spre deosebire de ceea ce Ministerul Educației dorește să prezinte. Există o mulțime de copii, care deși au acces la telefoane sau tablete, nu au o conexiune la internet bună, motiv pentru care orele de curs reprezintă adevărate puzzele-uri din conversații întrerupte în mijlocul frazei. Un număr destul de ridicat afirmă că elevii nu rămân cu un bagaj solid în urma acestor cursuri.

Sunt și cazuri în care părinții nu își permit mai multe dispozitive ce ar facilita participarea tuturor copiilor pe care îi au, motiv pentru care sunt puși în situația de a alege cine participa la teme în ziua respectivă.

Evident, există și o a treia categorie de elevi, cea care nu au acces deloc la sistemul educațional online, pentru că nu au dispozitive și nici internet. Acestor copii nu numai că li s-a tăiat accesul la educație pe o perioadă nedeterminată, li s-a suprimat și șansa de a avea un loc de refugiu pentru a depăși problemele de acasă.” a precizat Dumitru Irena, coordonator Organizația de Tineret, Pro România Dâmbovița.

În acest sens, Organizația de Tineret PRO ROMÂNIA-Dâmbovița inițiază proiectul „PRO EDUCAȚIE” al cărui scop este asigurarea unui proces instructiv – educativ de calitate.

Obiectivele pe care și le propune:

  1. sprijin pentru elevii care nu au beneficiat de dispozitive si acces la internet
  2. fixarea și consolidarea cunoștințelor
  3. meditații pentru elevii care susțin examenele naționale
  4. cultivarea și dezvoltarea dorinței pentru lectură

 Structura:

Partea I – desfășurare ore, în principal, pentru materiile de bază

Partea II – Orientare școlară și profesională

Partea III – Club de lectură în aer liber

 Se vor respecta toate măsurile impuse în această perioadă! 

Apel către persoanele care au nevoie de sprijin!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share