Organizația Stundeților Basarabeni din Timișoara, dă start unei noi ediții a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara are drept scop promovarea și apărarea intereselor tinerilor români din Basarabia și Bucovina veniți la studii în Timișoara, precum și educarea acestora în spiritul unității culturale. În cei 17 ani de existență, OSB Timișoara a demarat diverse activități cu specific civic și cultural.

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, ajuns în acest an la cea de a XVII-a ediție, este unul dintre acele evenimente care a făcut organizația recunoscută la nivel național, ca una dintre cele mai active organizații de acest gen din România.
În perioada 27.03.2017 – 31.03.2017, la Timișoara, se va desfășura Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, eveniment organizat de Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara cu susținerea celor de la Timișoara – Capitala Tineretului din România. În ediția din acest an, voluntarii OSB Timișoara vin cu un șir de evenimente culturale pentru publicul bănățean.

OSB Timișoara a ales ca deschiderea oficială a festivalului să se țină în 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, începând cu ora 18.00, în inima Timișoarei – Piața Victoriei, alături de toți cetățenii orașului, printr-o proiecție pe clădirea Operei și printr-un spectacol cu lampioane.

„Am decis ca în acest an, să înlocuim tradiționala deschidere oficială a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”, cu un eveniment, în comunitate și pentru comunitate, alături de toți cetățenii orașului. Suntem de părere că în așa mod, vom fi mult mai aproape de bănățeni și vom îndeplini unul din scopurile principale a festivalului, și anume, promovarea identității naționale în rândul românilor de pretutindeni prin valorile culturale”, a spus Tatiana Vascan, coordonator al proiectului din acest an.

Un alt eveniment din cadrul festivalului, se va ține în 28 martie, de la ora 18.00, în Aula Magna a Universitatii de Vest din Timișoara, unde va fi proiectat filmul „Variațiuni pe un nume– Nicolae Simatoc”, regizat de Violeta Gorgos. Filmul este un documentar despre primul român, care a reușit să depășească obstacolele vieții și să ajungă să joace pentru F.C.Barcelona. Intrarea este liberă.

De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, miercuri, în intervalul 12.00 – 14.00, OSB Timișoara organizează în parteneriat cu cei de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, evenimentul „Basarabia prin ochii copiilor”, destinat elevilor din clasa a IV-a. Voluntarii din cadrul organizației le vor vorbi copiilor despre Basarabia, despre locurile frumoase și oamenii buni la suflet de acolo, despre gastronomia delicioasă și bomboanele dulci de la „Bucuria”, prezentându-le imagini, filmulețe și servindu-i cu bunătăți din Basarabia.

Tot miercuri, de la 19.30, în Club D’arc, va fi proiectat un alt film, în regia lui Igor Cobîleanski și a celor de la Alien FILM – „Afacerea Est”. Un film despre doi prieteni, care sunt în căutarea banilor necesari pentru îndeplinirea propriilor vise, unul are nevoie de bani pentru a-și lua o macara, iar altul, are nevoie de bani pentru a-și face nuntă. Astfel, decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Dacă sunteți curioși să aflați care au fost peripețiile celor doi și cum s-a sfârșit această poveste, OSB Timișoara vă invită pe toți, la film. Intrarea este liberă, iar pentru cei care nu cunosc limba română, vor fi subtitrări în limba engleză.

Ediția a XVII-a a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”, va fi încununată cu un concert incendiar organizat de cei de la White Wolf România, în colaborare cu OSB Timișoara. Vineri, 31 martie, de la ora 22.00, în Club No Name, „Zdob și Zdub” vor face un chef de zile mari. Sunt așteptați toți iubitorii de hardcore moldovenesc. Pentru achiziționarea biletelor, accesați www.lupulalb.com.

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, vă așteaptă pe toți, cu drag, să participați la evenimentele din cadrul Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”!

Andreea Bălățel
PR al Festivalului Cultural Zilele Basarabiei
osbtimisoara@gmail.com
0758 135 482

Distribuie acest articol Oficial Media
Share