Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

OTTO DIX – ÎNVĂȚĂTURA SFÂNTULUI MATEI

                      Expoziție de litografii a unuia dintre cei mai importanți artiști germani

 

Otto Dix a fost unul dintre renumiții artiști plastici germani ai secolului al XX-lea. Litografiile din expoziția care va fi vernisată marți, 18.02.20, ora 18, la Muzeul de Artă din Timișoara, oferă o interpretare originală a învățăturilor Sfântului Matei.

” În ce măsură mai suntem creștini? – aceasta e întrebarea pe care Otto Dix o adresa lumii în deceniul în care politica nazistă era în plină ascensiune în Germania. Profesor la Academia de Artă din Dresda (1927) și membru al Academiei Prusace (1931), Otto Dix a fost un opozant al ideologiei și al politicilor totalitare ale celui de-al Treilea Reich. Naziștii i-au catalogat lucrările drept” degenerate”, iar o mare parte dintre ele le-au confiscat. Artistului i-au fost retrase atât titlul academic, cât și cel de profesor universitar.

Expoziția lui Otto Dix de la Timișoara include 40 de piese în alb-negru și este organizată de Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Merkur Plus Cluj-Napopca. Curator este cunoscutul colecționar Thomas Emmerling, iar co-curator, muzeograful și artistul Claudiu Toma. Colecția domnului Thomas Emmerling – cunoscut colaborator al Muzeului de Artă Timișoara – include creații ale unor mari artiști precum: Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dalí, Joan Miro ș.a.

Expoziția de litografii Otto Dix, Învățătura Sfântului Matei va fi deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc, în perioada 18 februarie – 18 martie 2020,  și poate fi vizitată de marți, până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share