PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?

img_8466

Astazi de la ora 17.00 in Sala Mare a teatrului Tony Bulandra, in cadrul Festivalului Babel va fi prezent TEATRUL ACT din Bucuresti cu piesa ”PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?” in regia lui Alexandru Dabija, dupa un text de Catalin Stefanescu.

Actorii, Marcel Iures si George Mihaita devin două personaje care respun, într-un mod cu totul nou, povestea din romanul care a marcat atâtea generații de cititori, Morometii de Marin Preda. Două personaje care refac, în mod miraculos, prin povești, întrega imagine a unui roman dedicat universului uman dintr-un sat românesc, cu puțină vreme înainte de începerea Celui De-al Doilea Război Mondial. Povestea unui spaţiu aflat între lumi si a personajelor care populau universul celebrului roman al literaturii române revine la viață în viziunea lui Alexandru Dabija, regizorul care și-a pus amprenta creativă pe cele mai importante spectacole ale Teatrului ACT, scrie sibfest.ro.

Scenografie: Alexandru Dabija
Coloana Sonoră: Ovidiu Pacurar
Muzica: Răzvan Mirică

Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are ”casă la țară”. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor cînd “intri în manuale”. Sau cînd breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mîncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvîntul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”. (Alexandru Dabija)

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share