08/05/2021

Paramedicii au devenit angajați ai ISU Hunedoara

Zeci de paramedici hunedoreni au rostit  jurământul militar devenind angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Astfel, s-a materializat ordinul ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, prin care 77 de paramedici hunedoreni au devenit, oficial, colegi salvatori în cadrul I.S.U. Hunedoara.  Paramedicii care au salvat până acum sute sau poate mii de vieţi au depus  jurământul de credinţă faţă de România în prezenţa prefectului de Hunedoara, Călin Petru Marian.

Cei 77 de salvatori paramedici, angajaţi până astăzi ai Asociaţiei Salvital şi ai Asociaţiei Samaritenii Orăştieni, au o experienţă de cel puţin 10 ani în acordarea primului ajutor. Mulţi dintre ei au îmbrăcat uniforma roşie a salvatorilor de vieţi încă de la începutul proiectului SMURD în judeţul Hunedoara, atunci când în urma colaborării dintre doctorul Raed Arafat şi Asociaţia Salvital s-au înfiinţat primele module, ce au funcţionat în subunităţile de pompieri.

”Sunt convins şi încredinţat că experienţa acumulată până acum de paramedici, acum cadre medicale, nu se pierde,  ci va contribui şi în viitor la salvarea multor vieţi”,a ținut să transmită inspectorulșef al ISU Hunedoara, colonelul Viorel Demean.

La Detaşamentul Petroşani vor fi încadraţi 32 dintre noii subofiţeri, Detaşamentul Deva s-a îmbogăţit cu 20 de cadre, Detaşamentul Hunedoara cu 7, în timp ce, Detaşamentul Orăştie şi Secţiile Ilia şi Brad cu câte 6.„ Legea este o inițiativă a parlamentarilor PSD din Hunedoara și face o reparație morală pentru toți angajații care au făcut parte din primele structuri SMURD  la nivel național. A fost modificată apoi legea ca și aceste structuri să fie preluate în cadrul  IGSU.  Iată că după 30 de ani de la înființare, SMURD, plecând de la structură voluntară profesionistă, a ajuns la un serviciu profesionist, dotat cu tehnică medicală de ultima generație, toate puse în slujba omului aflat în situații critice. Zilnic, acesția acționează la nivel  național în peste 1000 de intervenții și merită tot respectul nostru”, a ținut să declare și senatorul Cristian Resmeriță.

76 de paramedici au primit gradul de sergent major, în timp ce unul dintre ei va purta pe umăr gradul de plutonier major.

”Experiența acestor oameni nu poate fi pierdută, mai ales că ei dau siguranță comunităților din care fac parte. De aceea, am ales să ne implicăm și să facem tot posibilul ca ei să devină angajați permanenți ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență. Este un gest absolut firesc având în vedere că acești oameni sunt pregătiți pentru acțiunile în cazuri de urgență.Toți cunosc specificul zonelor de intervenție și, mai ales, știu că rapiditatea într-o astfel de situație poate face diferența între viață și moarte. Cu siguranță, ei vor contribui la salvarea multor vieți! Le mulțumesc colegilor din Guvernul României pentru că au sprijinit demersul Ministerului Afacerilor Interne. Încă de la preluarea mandatului, împreună, încercăm să găsim soluții pentru o Românie mai bună. Bine ați venit în rândurile noastre, dragi salvatori!” a conchis ministrul de Interne, Marcel Vela.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share