20/04/2021

Parcul Botanic Timișoara v-a fi adus la standarde europene

Parcul Botanic din Timișoara a dat multe bătăi de cap autorităților locale, fiind pentru aceștia o mare problem, dar nu numai pentru ei ci și pentru locuitorii orașului. Aflat în plin central Timișoarei, în ultimul timp a devenit un loc de refugiu pentru hoți, borfași, aurolaci, boschetari, astfel că după lăsarea întunericului timișorenilor le era teamă să mai treacă prin el.

Se pare că în cele din urmă autoritățile locale au găsit totuși soluția: iluminarea acestuia și aducerea lui la standardele unei civilizații moderne, pentru secolul în care ne aflăm. S-a găsit în sfârșit sursa de finanțare, și în cele din urmă, cu chiu, cu vai v-a fi pus la punct și acest obiectiv, valoarea investiției fiind de aproape 4 milioane de lei.

”Proiectul are în vedere realizarea unui sistem de iluminat public de calitate care va aduce următoarele beneficii pentru comunitate: realizarea unui iluminat public corect, în conformitate cu standardul EN 13201 / 2015, orientat către utilizarori, adaptat în funcțiunile spațiului public; gestionarea centralizată, în timp real a sistemului de iluminat public care generează reducerea costurilor de întreținere; realizarea unui iluminat controlat (prin posibilitatea modificării nivelului luminanței și/sau iluminării ca urmare a unui program stabilit, conducând la economii de energie electrică); crearea unui iluminat interactiv, fără a compromite siguranța populației; instalarea de aparate de iluminat performante, fiabile, cu garanție mare”, aflăm de pe site-ul Primăriei Timișoara.

În următoarele yile proiectul v-a fi supus votului consilierilor locali, după care urmează implementarea acestuia.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share