06/12/2021

Pe vreme rea, conduceți prudent, cu atenție sporită!

Polițiștii de la rutieră le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu o viteză adaptată în permanență la condițiile concrete din trafic și, înainte de efectuarea oricărei manevre, să se asigure corespunzător.

Înainte de a pleca la drum, efectuați o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului. Asigurați-vă că acesta se află într-o stare bună de funcționare.

Informați-vă în permanență cu privire la condiţiile meteo existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic, nu frânaţi brusc și păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte pe neașteptate.

În condiții de vreme nefavorabilă, folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei.

Nu îngreunați traficul  și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări în locuri nepermise.

Evitați să parcați autoturismele în dreptul copacilor, mai ales pe vreme rea.

Purtați întotdeauna centura de siguranță și utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii din stradă şi urmaţi-le semnalele și recomandările.

BULETIN INFORMATIV 

 Ieri, polițiștii au intervenit la 30 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat peste 150 de sancţiuni contravenţionale.

La data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 4 acțiuni punctuale și s-a intervenit la 30 de evenimente, dintre care 24 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 14 infracţiuni, iar pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.440 de lei.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share