05/08/2021

Pentru a doua zi s-a ieşit în stradă

Oamenii au ieşit în stradă, încă de ieri seară, când la Timişoara au fost doar vreo sută de persoane. Însă în această seară numărul lor s-a apropiat de o mie. Şi nu s-a ieşit în stradă numai  la Timişoara, ci şi la Iași, Braşov, Sibiu şi Ploieşti, Cluj,  protestând faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului ce vizează graţierea şi modificările Codului penal. Se manifestează paşnic între Catedrală şi Piaţa Operei , cu lozinci pe care scrie: ”La închisoare, nu la guvernare”, ”Fără amnistie, la puşcărie”, ”Corupţia ucide” ,  ”La închisoare, nu la guvernare” , “Graţiere non grata” sau ”Spunem nu amnistiei şi graţierii”.

S- a citit chiar şi o petiţie de către un lider al protestatarilor, în care se cere neadoptarea ordonanţelor vizând graţierea şi modificările Codului penal.  Petiţia este adresată premierului Sorin Grindeanu, liderului PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. La rostirea numelor celor trei, oamenii au huiduit.

Sute de oameni au ieşit şi în Sibiu, Cluj, Napoca, Iaşi, Ploieşti şi în alte oraşe, unde se semnează petiţii privind referendumul.

Duminică sunt anunţate proteste pe aceeaşi temă în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu şi Timişoara, dar cu siguranţă şi în alte oraşe.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share