30/11/2021

Percheziţii de amploare în Arad şi Timiş

Dimineaţa de astăzi a început cu dreptul pentru procurorii DIICOT în judeţele Arad şi Timiş. Aceştia împreună cu cu poliţia judiciară din cadrul IPJ Timiş, au trecut la percheziţii domiciliare pe raza celor două judeţe fiind vizat un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi tentativă de omor calificat.

Gruparea se află mai demult în vizorul celor de la DIICOT, aceasta acţionând în locaţii în care erau depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, de unde erau sustrase valorile cu seifuri cu tot, într-un timp foarte scurt, având din timp un plan bine pus la punct.

Suspecţii purtau cagule şi mănuşi, foloseau instinctoare cu spumă mecanică pentru a şterge orice urmă, dezafectau sistemele de alarmă şi blocau camerele video.

Prejudiciul estimate este de câteva milioane de euro, au fost mobilizaţi peste 100 de poliţişti ce vor controla 45 de locaţii suspecte.

Printre locaţiile vizate de suspecţi au fost atât locuinţele unor oameni de afaceri cât şi casele de pariuri sportive.

Membrii grupării simţindu-se încolţiţi, au dispărut de la domiciliile lor urmând o urmărire ca în filme , cu accelerări şi intrare pe contrasens periclitând circulaţia altor maşini.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share