18/01/2021

PERCHEZITII in aceasta dimineata la membrii unei grupari specializate in CAMATARIE, SANTAJ SI PROXENETISM

perchezitii

UPDATE ORA 15:00 – În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, în această dimineaţă, de poliţiştii din Dâmboviţa acestia au ridicat 200 de grame de bijuterii, 43.600 de euro, 9.250 de franci elveţieni, 850 de lire sterline, peste 12.700 de lei, telefoane mobile, 37 de telefoane mobile, documente financiar-bancare, computere, 8 arme neletale, arme albe şi 1.100 de litri de băuturi alcoolice . 47 de persoane au fost conduse la audieri.

 

In aceasta dimineata, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa efectuează 29 de percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale specializate în cămătărie, şantaj şi proxenetism. De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite.

La data de 7 mai a.c., 200 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă, descind la 29 de locuinţe ale membrilor unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni contra persoanei.

De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.

La activităţi participă şi 90 de luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013 – mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.

În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită ar fi indus o stare de temere victimelor, prin ameninţarea cu acte de violenţă.

De asemenea, aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 50.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share