19/09/2021

Persoane surprinse la volanul unor autoturisme sub influența alcoolului 

Persoane surprinse la volanul unor autoturisme sub influența alcoolului 

În cursul serii de 13 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un bărbat de 50 de ani, pe DN7, în localitatea Tărtășești, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Alți doi bărbați, pe parcursul zilei de 14 august a.c., au fost surprinși de polițiști, pe raza orașului Titu, în timp ce conduceau autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

Cei în cauză, în urma testării cu aparatul etilotest, au prezentat alcoolemii cu o valoare peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că unul dintre conducătorii auto nu poseda permis de conducere.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Razie a poliţiştilor din Moreni

În cursul nopții de 14 spre 15 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni și cei de la Secția nr. 6 Poliție Rurală Moreni au efectuat o razie pe aria de competenţă, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetățenilor, diminuarea fenomenului infracţional și reducerea riscului rutier.

În cadrul activităţilor, polițiștii au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.190 de lei, au reținut trei permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 7 au fost la Legea 61/1991, 66 pentru încălcarea normelor rutiere  prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 12 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share