13/06/2021

Peste 1600 de persoane au fost legitimate de polițiști în contextul ”pandemic”

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului Dâmbovița și în colaborare cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în cadrul celor 28 de acțiuni punctuale organizate, forțele participante au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul pandemiei, fiind verificate 598 de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare). De asemenea, au fost legitimate peste 1.600 de persoane și controlate 87 de mijloace de transport persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, forțele de ordine reamintind cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual.

Reamintim cetățenilor că în continuare în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Totodată, vă informăm că interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), atât în spații închise (restaurante, baruri, saloane de evenimente etc.), cât și în spații deschise.

Comunicat de presă IPJ Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share