17/10/2021

Peste 200 de infractiuni si contraventii constatate in ultimele 24 de ore

politia1

Cinci persoane, cercetate de poliţişti pentru comercializarea ilegală de articole pirotehnice

 În ziua de 30 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au continuat acţiunile pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, au fost depistate în timp ce ofereau spre vânzare materiale pirotehnice a căror deţinere şi comercializare este interzisă prin lege.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat 13.131 de artificii.

Cercetat de poliţişti, după ce a sustras produse dintr-o societate comercială

 Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că o persoană a sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificată principalul bănuit în persoana unui tânăr, de 27 de ani, din Bucureşti, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, a sustras mai multe produse alimentare, trecând pe lângă casa de marcat fără să le achite.

Bunurile sustrase, în valoare de 460 de lei, au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „furt”.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN SIGURANŢĂ!

 Poliţiştii dâmboviţeni au continuat acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în ultimele 48 de ore, poliţiştii au constatat 27 de infracţiuni, 7 fiind fapte de natură judiciară, două dintre acestea au vizat încălcări ale Codului Silvic, 16 ale regimului vizând materiile explozive, iar 6 infracţiuni au fost la regimul rutier.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 41.882 de lei, dintre care 45 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 14 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 118 sancţiuni contravenţionale, 27 de conducători auto fiind amendaţi pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute 7 permise de conducere, dintre care două pentru viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 10.186 de lei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share