04/12/2021

Peste 7 800 de ţigarete confiscate în urma unei acţiuni a poliţiştilor

tigari_confiscate_68363300Peste 7 800 de ţigarete confiscate în urma unei acţiuni a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice 

În ziua de 27 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţlor ce se comit în domeniul comerţului cu produse accizabile.

Astfel, au fost controlate 19 societăţi comerciale, în cadrul cărora au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 12 500 de lei.

De asemenea, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri  căror valoare se ridică la 7 860 de lei (7 840 de ţigarete, băuturi alcoolice, cereale, legume şi fructe).

În urma controlului efectuat la o societate comercială din localitatea Cojasca, poliţiştii au constatat că administratorul acesteia a expus spre vânzare 5 perechi de pantofi sport, ce purtau însemnele unei mărci înregistrate, fără să deţină documente justificative privind autenticitatea produselor.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, iar bunurile au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share