Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Petre Nica fostul lider sindical al minerilor intră în cursa electorală

PMP  Hunedoara a organizat zilele trecute o conferință de presă în care, și-au prezentat primii candidați pentru alegerile locale și pentru președenția Consiliului Județean Hunedoara.

Liderul judeţean al PMP, Viorel Arion, a spus că va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, dacă alegerile vor fi uninominale. ”Dacă aşa decide partidul, merg la Consiliul Judeţean. Dacă se merge pe liste, eu voi fi locul întâi  la Consiliul Judeţean, iar Mihaela Brate pe locul al doilea. Pentru Deva şi Hunedoara facem sondaje, să vedem care este candidatul cel mai bun. Robert Muzsic este vehiculat posibil candidat la Primăria Hunedoara, iar Corina Oprişiu, probabil, va candida pentru funcţia de primar al municipiului Deva”, a  declarat  Viorel Arion.
Printre candidaţii PMP la primării s-au prefigurat și  ceva surprize. Este vorba de Petre Nica, fost lider sindical, care va fi candidatul pentru  Primăria Petroşani. ”Proiectul pentru câştigarea Primăriei Petroşani este unul atractiv. Cred că sunt şanse de câştig. Nu duc lipsă de notorietate, sunt un personaj cunoscut în Valea Jiului. Activitatea mea profesională, de 30 de ani, este legată de Valea Jiului”, a declarat Petre Nica.
Legat de candidatura fostului lider sindical, putem să spunem că a fost unul dintre semnatarii ” îngropării ”  mineritului din Valea Jiului. La mijlocul anului 2014 destinele Complexului Energetic Hunedoara au încăput total pe mâinile lui Bebe Nica. După ce a înlăturat prin fals şi şantaj toate celelalte sindicate de la masa negocierilor, Bebe Nica, în calitate de lider al sindicatului Muntele, a negociat cu directorul general de la acea vreme, Aurel Niculescu, un contract de muncă „istoric” care a intrat în vigoare la 1 august 2014. Acest contract a fost semnat doar de Nica şi Niculescu, ceilalţi membri ai Comisiei de Negociere refuzând să semneze considerându-l pe bună dreptate falimentar pentru Complexul Energetic.

 

 

Ţinut la secret chiar şi faţă de ceilalţi lideri sindicali, CCM-ul declarat drept „istoric”, a fost într-adevăr istoric doar pentru Bebe Nica şi cei de la conducerea Complexului, singurii care au avut de câştigat de pe urma semnării contractului în forma în care a fost negociat. În baza acestui contract, salariile directorilor au ajuns la 300.000.000 lei,  iar Bebe Nica şi ciracii săi de la „Muntele”, deveniţi inspectori sociali, şi-au tras salarii de 80.000.000 lei, plus maşină la scară, delegaţii plătite la sindrofiile sindicale şi multe alte alte avantaje şi sporuri negociate la secret de Bebe Nica cu Aurel Niculescu.

Minerii au pierdut atunci, bonurile de termoficare, curent, sporul de noapte, sporul de vechime, prime, zile libere plătite şi alte drepturi pe care le-au câştigat de la greva din august 1929, la cea din 1977 şi până în vremea lui Miron Cozma. Pentru a masca pierderea acestor sporuri, Bebe Nica a inventat un spor care nu este prevăzut în Codul Muncii denumit „de fidelitate” şi „tichetele cadou” care, conform legii se pot acorda doar cu ocazia anumitor evenimente (Paşte, Ziua Minerului, Sfânta Varvara) pentru acordarea cărora, Bebe Nica urma să semneze un protocol cu administraţia. Când nu s-au mai înţeles la furăciuni, Bebe Nica l-a reclamat pe Niculescu la ministru, solicitând schimbarea acestuia pe motiv că ar fi fost pus politic. „Sindicaltul Muntele cere integritate din partea conducătorilor CEH, cere Ministerului Energiei şi Guvernului României să se implice maxim în eliminarea politicului din actul de conducere pentru că altfel nu vor putea niciodată să argumenteze nici problemele, dar nici soluţiile pe care le pot întrevedea”, declara la începutul lunii februarie 2015 Bebe Nica. Competiția pentru câștigarea Primăriei Petroșani se anunță una acerbă,  deoarece au fost înscriși în cursa electorală personaje cu nume notorii, unele controversate:  Costel Avram din partea PSD, Francisc Gerschner de la Pro România, Tiberiu Iacob Ridzi din partea PNL. Patru  grei ai lumii politice hunedorene.

 

Și surprizele … mai pot să apară.

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share