04/12/2020

Planetele și zilele saptamanii. Marti, guvernata de MARTE

Marţea, în care planeta Marte își exercită din plin influența, trebuie rezervată pentru activitățile care presupun un consum mare de energie, inclusiv fizică. Acum trebuie desfășurate muncile cele mai grele, iar dacă obișnuiți să mergeți la o sală pentru a face exerciții fizice, ar fi ideal să alegeți, în fiecare săptămână, ziua de marți pentru această activitate.

Persoanele nascute in ziua de marti au o personalitate de tip martian, dominata de dinamism, asertivitate si dorinta de a reusi totul prin forte proprii. Datorita firii lor curajoase si a aptitudinilor de conducator, personalitatile martiene pot ajunge sa ocupe pozitii de autoritate atat pe plan profesional, cat si in sfera familiala.

Tendintele la care trebuie sa aiba grija persoanele nascute sub guvernarea razboinicului Marte sunt impulsivitatea, combativitatea extrema, incapatanarea si dorinta de a-i domina uneori pe ceilalti.

Planeta care guvernează ziua de marţi, Marte îi influenţează pe toţi cei născuţi în această zi, cu precădere în ceea ce priveşte atitudinea lor de luptători.

Toţi cei născuţi marţea sunt profesionişti buni, nu cedeaza niciodată în faţa problemelor, luptând, chiar şi pentru cea mai mică miză, până la capăt.

Aceşti oameni iubesc călătoriile, libertatea şi urăsc monotonia sau repetabilitatea. Iubesc cu intensitate, dar sunt foarte greu de păstrat în relaţii de lungă durată pentru că sunt mereu în căutare de ceva special.

Tot cei născuţi marţea se vor dezvolta mult mai bine în medii externe, în locuri noi decât în spaţii familiare.

Aspectul mai puţin pozitiv al caracterului celor născuţi marţea ţine de impulsivitate: iau de multe ori decizii la foc automat, bazate pe sentimente puternice şi mai puţin pe raţiune şi analiză logică.

Uneori devin agresivi şi se manifestă uşor deplasat în raport cu ceilalţi, iar asta se întâmplă mai ales atunci când cred că sunt răniţi sau atacaţi.

Planeta MARTE

Planeta rosie
Pozitie: a patra planeta de la Soare
Orbita: 227 milioane km
Diametru: 6794 km
O zi martiana: 24 ore si 37 minute
Miscare de revolutie completa – 696,98 zile (1,88 ani)
Sateliti: 2

Ideograma: Cercul spiritualitatii se afla la nivelul inferior al ideogramei, iar linia dreapta se ambitioneaza in sus, sfarsindu-se intr-un semn al dorintei. Linia ascendenta simbolizeaza energia sexuala masculina. In tema natala, Marte arata dorintele, domeniul in care se cheltuieste cea mai mare energie, forta, afresivitatea, actiunea, lupta, instinctul. (Simbolul sexual masculin)

Element: foc Ziua guvernata: marti Zodii guvernate: Marte, Scorpion Case guvernate: I si VIII Culori caracteristice: rosu Metalul caracteristic: fier, otel Anatomic: muschi, sange, organele sexuale masculine, hormoni masculini, cap, nas

Aspecte guvernate: agresivitatea, ambitia, vointa, motivatia, curajul, indrazneala, tupeul, cearta, conflictul, razboiul, competitia, confruntarea, distrugerea, energia, telurile, pofta, sexualitatea masculina, operatiile chirugicale, sportul, miscarea, agitatia, puterea, lupta, victoria, furia, pasiunea, instictele, arma, accidentele, impulsivitatea, dorintele, decizia, vitalitatea, mecanica, reparatiile, implicarea, sexul, actiunea, liderul, seful, conducatorul, afirmarea de sine.

In mitologia romana: Marte – zeul razboiului
Corespondent in mitologia greaca: Ares (acvaria.com)

Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni, guvernată de LUNĂ

Planetele și zilele săptămânii. Ziua de Luni guvernata de LUNA are si reputatia de zi a inceputurilor. Actiunile incepute Lunea au continuitate pe tot parcursul saptamanii. Energiile Lunii creeaza o legatura More…

Planetele și zilele săptămânii- Miercuri, guvernată de Mercur

În ziua de miercuri, aflată sub influența lui Mercur, sunt favorizate activitățile intelectuale, precum și cele care presupun comunicare. E ziua potrivită pentru organizarea unor ședințe, consilii, conferințe, More…

Planetele și zilele săptămânii. Sambata, guvernata de SATURN

Planetele și zilele săptămânii – Sambata, guvernata de SATURN Sâmbăta e o zi a austerității, în care e bine să rămânem rezervați, interiorizarea devenind cuvântul de ordine. Practic, putem folosi More.

Planetele si zilele saptamanii. Duminica, guvernata de SOARE

Duminica este o zi de odihnă și, în același timp, de sărbătoare. Spre deosebire de reținerea recomandată pentru ziua de sâmbătă, e bine ca acum, într-o zi guvernată de Soare, fiecare dintre noisă More…

Planetele si zilele saptamanii. Vineri, guvernata de VENUS

Venus este a doua planetă de la Soare şi al doilea cel mai luminos corp ceresc din timpul noptii, după Lună. Această planetă a fost denumita după zeiţa romană a dragostei şi frumuseţii, Venus. Este More…

Planetele și zilele saptamanii. Marti, guvernata de MARTE

Marţea, în care planeta Marte își exercită din plin influența, trebuie rezervată pentru activitățile care presupun un consum mare de energie, inclusiv fizică. Acum trebuie desfășurate muncile cele More…

Planetele si zilele saptamanii. Ziua de Joi, guvernata de Jupiter

Joi este guvernat de Jupiter, supranumit si “Marele Benefic”, fiind considerata cea mai norocoasa zi din saptamana. In traditia poporului roman, Sfanta Joi protejeaza holdele, fereste oamenii de catastrofe More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share