20/04/2021

Play-off început cu punct „afară”: Călăraşi – Politehnica 0-0. Dan Alexa: „Noi am avut ocaziile mai mari”

Politehnica a remizat în această seară pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi, scor 0-0, în prima etapă a play-off-ului Ligii 2.

Alb-violeţii au fost lipsiţi astăzi de serviciile lui Ioan Mera (suspendat), Ionuţ Cioinac şi Claudiu Pamfile (accidentaţi). De asemenea, antrenorul Dan Alexa şi-a ispăşit a doua rundă de suspendare dintre cele trei dictate după eliminarea din jocul cu Pandurii.

La fel ca la duelul precedent, din sezonul regular, şi partida de pe arena “Ion Comşa” a fost una cu un ritm bun, potrivit orei “europene” şi în ciuda vremii ploioase. Primele şanse importante de gol au aparţinut alb-violeţilor. Ivanovici a reluat cu capul puţin pe lângă stâlpul din stânga lui Began în minutul 5, la centrarea bună a lui Denis Radu. Pentru ca, două minute mai târziu, Axente să fie blocat de portar în marginea careului mic. Gazdele au avut mai mult posesia şi au înregistrat nu mai puţin de opt cornere în prima jumătate de oră a partidei. Totuşi, în minutul 23 Codrea a fost şi el aproape de o reuşită, dar şi şutul său a ocolit bara din stânga lui Began. Finalul primei părţi a aparţinut Dunării, dar Otto Hindrich s-a remarcat de fiecare dată. Mai întâi la “capul” lui V. Alexandru (min. 35) din şapte metri, apoi la lovitura liberă expediată de Kanda (43), fază care s-a încheiat în cele din urmă cu şutul lui Ciucur pe lângă poartă.

Partea secundă a fost asemănătoare, cu gazdele mai insistente. Dar chiar şi aşa putea fi 0-1 din minutul 51, când Axente a şutat din întoarcere, Began a respins cu greutate iar apoi a reuşit să blocheze şi reluarea lui Ivanovici din apropiere. Gazdele au avut şi ele o nouă ocazie importantă în minutul 71, când acelaşi Hindrich s-a opus foarte bine la şutul lui Cârstocea din 14 metri. Echipa noastră putea marca apoi la faza din minutul 88, când centrarea lui Ivanovici a fost reluată cu capul în transversală de Manea. La faza următoare, după o acţiune încâlcită în careul alb-violet Valentin Alexandru a văzut al doilea cartonaş galben, pentru proteste. Nou intratul Bud a fost şi el periculos pe final, dar Hindrich s-a opus încă o dată în al doilea minut al prelungirilor. Pe contraatac, Ivanovici putea decide jocul, însă a fost blocat la rândul său de Began.

Politehnica a urcat momentan pe locul 5, cu 33 de puncte. Următorul joc al echipei noastre va fi pe terenul celor de la U Craiova 1948, duel programat sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 14.00 (Digi), în etapa a II-a a play-off-ului Ligii 2.

Dunărea Călăraşi: Began – Sîrbu *, Wiktorski, Ariel Lopez, Sălceanu ** –Cârstocea, Puşcaş, Ciucur (82, Djuric) – Alami (87, Bud), V. Alexandru (cpt.), Kanda. Pe bancă: Krell – Sava, Şandru, R. Crişan, An. Rus *, Acolatse, C. Petre **. Antrenor: Cristian Pustai.

Politehnica: Hindrich ** – D. Radu ** (90+4, Jurj), Bocşan (78, Casado), Scutaru, S. Popovici – Codrea, Coadă – Munteanu (78, Manea), R. Rus (65, Ignea), Ivanovici – Axente (78, Plazonja). Pe bancă: Păduraru – Sofran *, Radunovic, D. Andrei **. Antrenor Antonio Foale

*-jucător U20; **-jucător U18

DAN ALEXA:

„A fost un 0-0 frumos, cu foarte multe situaţii de a înscrie, atât ale Călăraşiului, cât şi ale noastre. Cred că noi am avut ocaziile mai mari. Am ratat situaţii de unu la unu cu portarul advers, şi-l felicit pe Began pentru că a făcut un meci bun, şi am avut şi acea bară pe finalul meciului. A fost un meci frumos, am avut atitudine, determinare, am fost foarte organizaţi, am întâlnit o echipă foarte bună, pe care o văd printre favorite la promovare. Au condiţii foarte bune, au un lot excepţional, dar îmi felicit echipa pentru ce au arătat azi şi am un regret pentru că am ratat în repriza a doua de trei ori singur cu portarul şi am avut acea bară. Puteam să pierdem la ultima fază, când a apărat foarte bine Otto, şi-l felicit şi pe portarul meu. Până una alta e un punct câştigat în deplasare pe terenul unei echipe foarte bune”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share