14/04/2021

Podul de la intrare in Pucioasa NU ASIGURA conditiile minime de circulatie

p3-e1429008032896 In  urma unei verificari tehnice a podului ce trece raul Bizdidel, de la intrare in Pucioasa, Consiliul Judetean Dambovita a ajuns la ”concluzii dramatice”, asa cum ne-a comunicat presedintele, Adrian Tutuianu.

Situat pe drumul national 71 la km 63, podul este incadrat inca din 2013 la stare tehnica 5, acest lucru inseamna ca nu asigura conditii minine de circulatie.

Astfel CJD Dambovita dispune urmatoarele masuri:

  •  Semnalizarea conform normelor in vigoare.
  • Desfasurarea circulatiei alternative pe un singur sens, situat in axul podului
  • Dirijarea circulatiei cu piloti de circulatie care vor urmari in permanenta sa nu se afle doua vehicule de mare tonaj in acelasi timp.
  • Montarea indicatoarelor de restrictie a vitezei la 30 km pe ora si a greutatii la 40 de tone.

Ne propunem sa deviem circulatia pe un alt traseu, unicul posibil este pe DN 71, DJ 712 B, Laculete- Vulcana Pandele- Branesti -Pucioasa, cu precizarea ca vom avea probleme cu autovehiculele de mare tonaj pentru ca trebuie sa treaca pe sub podul de sub calea ferata de la Pucioasa, iar in paralel cu masurile provizorii, am discutat cu cei la drumurile nationale, varianta de circulatie cu un pod provizoriu, la clasa E de incarcare, pentru preluarea traficului.  Voi cere audienta la primul-ministru in zilele urmatoare si la Minsterul Transporturilor; consider ca trebuie gasita o solutie si pentru un sprijin financiar sa putem reface drumul judetean, care nici acela nu e intr-o stare foarte buna.” a declarat Adrian Tutuianu.

Acesta a mai precizat ca in Pucioasa (sat) sunt podete care nu rezista la tonaj mare. Pentru toate acestea este necesara alocarea de resurse financiare pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului tehnic si inceperea unei investitii urgente.

foto credit: tv partener

Distribuie acest articol Oficial Media
Share