14/06/2021

Politehnica Timișoara ănvinsă din nou în deplasare la Buftea, cu Rapidul

Politehnica Timişoara a fost învinsă în etapa a VIII-a a play-off-ului Ligii 2, scor 0-1 (0-0), în deplasare, cu Rapid. Echipa noastră a evoluat timp de mai bine de 75 de minute cu om în minus, după eliminarea lui Cristian Bocşan. Antonio Sefer a marcat singurul gol al partidei, în repriza secundă.

Echipa noastră a început jocul de la Buftea cu aceeaşi formulă folosită la start în victoria cu U Craiova 1948 (scor 2-1), prima echipă promovată matematic în elită. Politehnica a stat sus în teren în primele minute iar primele şanse de poartă au venit de la distanţă. R. Ilie (min. 11) pentru gazde, respectiv Ivanovici (13) pentru alb-violeţi, şi-au încercat şutul, dar nu au fost precişi.

Echilibrul numeric de pe gazon a fost “rupt” în minutul 16, când Bocşan a văzut al doilea cartonaş galben la un şut din careu expediat de Bălan. Arbitrul Ionuţ Coza (Ilfov) a considerat că fundaşul nostru a făcut henţ şi a dictat penalty. Totuşi, pe acţiunea premergătoare acestui incident, Dandea a căzut pe Coadă, fază neluată în seamă. Din fericire, lovitura de pedeapsă executată de Hlistei (20) a fost parată de Păduraru, cu o intervenţie aproape de bara din stânga sa. Deşi “în zece”, Politehnica putea deschide scorul un minut mai târziu, când Munteanu, lansat de Axente, a încercat să trimită printre picioarele lui Moldovan, dar acesta a reuşit să agaţe balonul. Rapidul a presat mai mult în continuare, dar fără a-şi crea ocazii foarte mari până la pauză.

Repriza secundă a început în aceeaşi notă. Gazdele au beneficiat de o nouă lovitură liberă din poziţie bună în minutul 54, dar Păduraru s-a opus şutului trimis de Sefer, la fel cum avea să o facă la un şut deviat un minut mai târziu. Bălan (57) şi Costin, la cornerul rezultat, au mai avut ocazii pentru Rapid. Apoi portarul nostru nu a mai reuşit să oprească şi şutul bun trimis de Sefer din afara careului (65). Acelaşi Sefer a trimis şapte minute mai târziu doar în plasa laterală. Alb-violeţii au fost aproape de egalare în minutul 81, când, abia intrat, Radunovic a şutat din unghi, dar Moldovan s-a opus cu piciorul. Prelungirile au mai adus o şansă mare pentru amfitrioni, prin Ursu, care a fost blocat de acelaşi George Păduraru.

După acest eşec, echipa noastră rămâne pe locul 5, cu 39 de puncte. Următorul joc al Politehnicii va fi acasă, cu CS Mioveni, joc programat luni, 17 mai, de la ora 18.30, în runda a IX-a a play-off-ului Ligii 2, penultima.

FC Rapid: H. Moldovan – Jorza, Dandea (cpt.), Nastos, Goge – Costin, Barbu (90+3, R. Lazăr) – Sefer *, R. Ilie ** (71, Pănoiu **), Hlistei (71, Ursu) – Bălan (86, Ioniţă). Pe bancă: Drăghia – Voicu, Florică **, Ignat,  D. Benzar. Antrenor: Mihai Iosif.

Politehnica: Păduraru – Jurj *, Bocşan, Scutaru (cpt.), Pamfile (73, Ignea) – D. Radu **, Codrea, Coadă (80, Casado), Ivanovici – Axente (80, Radunovic), Munteanu (23, Mera). Pe bancă: Cuzmanovici ** – Popovici, R. Rus, D. Andrei **, Sofran *. Antrenor: Dan Alexa.

*-jucător U20; **-jucător U18

 DAN ALEXA (reacţie la final oferită Digi Sport):

„Despre jocul acesta nu pot să spun decât: un arbitraj o ruşine! Ca toată maniera. Vreau să-mi felicit echipa, pentru că am făcut un meci foarte bun în zece oameni din minutul 17-18… Am avut situaţii unu la unu cu portarul. Am fost organizaţi. Sigur, Rapidul a pus presiune, dar a avut ocazii în momentul în care am riscat. Pentru că nu mai aveam ce să apărăm. Dar un arbitraj al lui Coza, am spus că nu comentez arbitrajul, dar … a fost faul în atac în primă fază, fault la Coadă clar. Şi apoi mişcare naturală a mâinii, din ce am văzut eu pe reluări. S-a rupt echilibrul. Până în acel minut Rapidul nu intrase în careu. Am pus presiune pe ei şi controlam cumva ostilităţile de început. Coza, un arbitru pe care l-am apreciat până acum. Dar ştiţi foarte bine, un rapidist, a fost în galeria Rapidului! Spunea să-mi asum, îmi asum tot! Pentru că este adevărat. Rapidul nu avea nevoie de arbitrajul lui Coza ca să câştige astăzi. Pentru tot ce s-a întâmplat, pentru că suntem o echipă mică, o echipă cu bani foarte puţini, pe care ne chinuim să-i facem rost. Veneam pe un trend ascendent, aveam şansa noastră. Cred că acea eliminare a fost decisivă pentru ceea ce s-a întâmplat apoi”

 „Mai sperăm la locul 4, jucăm cu Mioveniul luni, echipa a arătat pe tot parcursul că merită să fie în acest play-off. Am jucat cel puţin de la egal la egal cu toţi adversarii, exceptând meciul de la Mioveni. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, pentru că azi au făcut un joc bun, au avut ritm. E foarte greu să joci din minutul 18 în zece oameni împotriva Rapidului şi chiar şi aşa am ratat oportunităţile mai mari…”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share